Has zaustavio Novaka u 4. kolu Majamija

Neočekivan poraz Novaka u 4. kolu Majamija

Novak je završio takmičenje na Masters turniru u Majamiju.

U osmini finala „Sony Open Tennis“-a prvi favorit je pretrpeo neočekivan poraz od Nemca Tomija Hasa (18. na svetu) rezultatom 0:2, po setovima 2:6, 4:6.

Tokom jednog časa i 20 minuta igre Novak je načinio svega sedam direktnih poena i čak 30 neiznuđenih grešaka, što je jasan pokazatelj da je srpski teniser sam sebi bio najveći protivnik na terenu.

Od prvog gema Novak nije uspevao da pronađe svoj ritam, greške su se nizale jedna za drugom. Iskusni Has uspeo je da profitira u nastaloj situaciji, dođe do dva brejka (u petom i sedmom gemu), koji su mu nakon 28 minuta igre doneli osvajanje prvog seta rezultatom 6:2.

Novi udarac Novak je pretrpeo u uvodnog gemu drugog seta kada mu Nemac ponovo oduzima servis. Nakon 2:0 za Hasa Novak je uspeo da maratonski, treći gem, reši u svoju korist, a nešto kasnije vrati brejk i izjednači na 3:3. Tri gema kasnije Has ponovo uspeva da slomi otpor srpskog tenisera, stigne do novog brejka, koji je posle svog servis gema realizovao u pobedu.

„Definitivno je imao sjajnu taktiku. Odlično je koristio servis i kretao se zaista dobro. Jednostavno, bio je bolji,“ rekao je Novak. „Ovo je jedan od najlošijih mečeva koje sam odigrao u dugom periodu. Postoje dani kada se ne osećate dobro na terenu, ovo je bio jedan od tih dana. Njemu sve čestitke, odigrao je sjajan meč.“

S obzirom da je branio titulu u Ki Biskejnu iz 2012. godine, Novak će na novoj rang listi izgubiti 910 ATP poena.

Najbolji teniser sveta će od 5. do 7. aprila predvoditi reprezantaciju Srbije u američkom gradu Bojsi u okviru četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa protiv selekcije SAD.

Pored Noleta, na spisku selektora Bogdana Obradovića su Viktor Troicki, Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić.

Fotografija: Getty Images

Podeli post