Novak je završio takmičenje na „BNP Paribas Open“-u u pojedinačnoj konkurenciji.

Najbolji teniser sveta poražen je u trećem kolu Mastersa u Indijen Velsu od Nemca Filipa Kolšrajbera (ATP #39) rezultatom 4:6, 4:6 posle jednog časa i 38 minuta igre.

Tokom većeg dela susreta Novak je na terenu izgledao umorno i nemoćno, a posledica toga bile su mnoge, za njega netipične neiznuđene greške. Sa druge strane, Kolšrajber je odigrao vrhunski meč u gotovo svim segmentima i zasluženo slavio.

Meč trećeg kola prekinut je juče zbog kiše pri vođstvu Novaka od 1:0 u prvom setu. Nastavak je usledio u sredu, a srpski teniser je propustio nekoliko brejk šansi pre nego što je Nemac u sedmom gemu načinio brejk. Tu prednost rivala nije uspeo da nadoknadi tako da je Kolšrajberu prvi set pripao rezultatom 6:4 posle 57 minuta igre.

Drugi set počeo je brejkom nemačkog tenisera bez izgubljenog poena. Novaku nikako nije polazilo za rukom da uhvati ritam i pripreti 36-godišnjem protivniku. Dozvolio je Kolšrajberu da mu još jednom oduzme servis i povede sa velikih 5:2. Posle sat i po igre Novak je u narednom gemu vratio jedan brejk, što nije bilo dovoljno da dođe do potpunog preokreta.

Statistika: as poeni (2-3), dvostruke servis greške (3-1), direktni poeni (16-16), neiznuđene greške (32-23).

Sledeći turnir u rasporedu najboljeg tenisera sveta je Masters u Majamiju (20. – 31. mart).

Novak je šestrostruki šampion drugog Mastersa u sezoni, a pre dvanaest meseci je poražen u drugom kolu Ki Biskejna od Benoa Pera rezultatom 3:6, 4:6.

Fotografija: Profimedia

Podeli post