Neočekivani poraz Novaka od Soderlinga!


Najbolji srpski teniser pretrpeo je prvi poraz na turniru „ATP World Tour Finals“ u Londonu.

U svom drugom meču u okviru grupe B, Novaka je iznenadio Robin Soderling, koje je trijumfovao rezultatom 7:6 (7:5), 6:1 i tako se direktno plasirao u polufinale.

Iako je na završni turnir stigao kao rezerva (zamena za Endija Rodika), švedski teniser je u prva dva meča pokazao fantastičnu igru, koja mu je donela dve velike pobede nad favoritima grupe, Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem.

Nakon jednog časa i 34 minuta, Soderling je smanjio Novakovu prednost u međusobnim duelima na 5:1.

Već u trećem gemu prvog seta, treći nosilac imao je dve prilike za brejk. Sjajnim servisima koje je „ispaljivao“ tokom celog susreta, Soderling je uspeo da ih anulira, da bi potom pri vođstvu od 5:4 na Novakov servis imao tri vezane brejk/set lopte. Srpski igrač je uspeo da se izvuče sa tri sjajna servisa, koji su mu nešto kasnije doneli izjednačenje (5:5). Set je doveden do taj-brejka u kome su teniseri poene osvajali u serijama. Najpre je Soderling poveo sa 2:0, potom je Novak vezao tri poena i prednost prebacio na svoju stranu. U nastavku švedski teniser beleži dva mini-brejka, koji su mu doneli osvajanje uvodnog seta rezultatom 7:6 (7:5).

U drugom setu Novak nije bio ni nalik teniseru koji posle izgubljenog prvog seta pravi neverovatne preokrete. Osvojio je početni gem, ali je narednih šest gotovo bez igre prepustio svom rivalu.

Statistika: as poeni (2-12), duple servis greške (1-0), direktni poeni (13-31), neiznuđene greške (24-23).

Novak će u petak oko 15.15h po našem vremenu odigrati svoj poslednji, ujedno i odlučujući meč u grupi B protiv drugog nosioca, Rafaela Nadala, koji je izgubio sve šanse da se nađe u polufinalu nakon poraza od Nikolaja Davidenka.

Da bi se Novak plasirao u polufinale, mora da se dogodi sledeći scenario: da savlada Nadala u petak i da Soderling pobedi Davidenka.

Podeli post