Iznenađenje u trećem kolu Masters turnira u prestonici Italije.

Najbolji teniser sveta poražen je od Čileanca Alehandra Tabila (29) rezultatom 0:2, po setovima 2:6, 3:6.

Danas definitivno nije bio Novakov dan i to se jasno videlo već od prvog poena. Tabilo je odigrao meč života vrlo inspirisano, a do trijumfa je stigao nakon jednog časa i sedam minuta.

Novak nije imao niti jednu brejk priliku, a čak četiri puta je gubio svoj servis. Pravio je izuzetno male pauze između gemova i servisa, igrao je previše drop šotova. Meč je zatvorio dvostrukom servis greškom.

Srpski teniser je posle meča istakao da ga je mnogo poremetila situacija od pre dva dana, kada ga je teška boca pogodila u glavu, nakon što je jednom navijaču ispala iz ranca.

„Bila je to veoma nesrećna sitaucija za men, neočekivano… Tada sam osetio veoma jak udarac u glavu, to me je mnogo pogodilo, dobio sam lekarsku pomoć, prošao sam pola sata do sat mučnine. Danas pod velikim stresom bilo je prilično loše – ne u smislu bola, već u smislu ove ravnoteže. Samo bez koordinacije. Potpuno drugačiji igrač od onoga što sam bio pre dve noći. Uspeo sam da spavam dobro. Imao sam glavobolje. Sutradan ili juče je bilo prilično dobro, pa sam mislio da je u redu. Možda je u redu. Možda i nije. Način na koji sam se danas osećao na terenu bio je potpuno kao da je drugi igrač ušao u moje patike. Bez ritma, bez tempa, bez ikakve ravnoteže na bilo kom udarcu. To je pomalo zabrinjavajuće“, rekao je Novak posle meča.

Pohvalio je talentovanog Čileanca.

„Svaka čast protivniku, prvi put igram protiv njega. Odličan je igrač, svestrano igra. Nisam uspeo da nađem svoju igru i to je to“, završio je Novak.

Statistika: as poeni (8-4), dvostruke servis greške (5-0), direktni poeni (15-22), neiznuđene greške (22-15), broj osvojenih poena (40-54).

Sledeći turnir u Novakovom kalendaru je Gonet Geneva Open. Biće to poslednja priprema za drugi gren slem sezone, Roland Garos. Otvorenog prvenstvo Francuske odigraće se od 26. maja do 9. juna, a Novak je branilac titule iz 2023. godine.

Fotografija: Profimedia

Podeli post