Neverovatan preokret Novaka za plasman u četvrtfinale Halea!


Najbolji srpski teniser načinio je jedan od najvećih preokreta u svojoj karijeri i odneo veliku pobedu u drugom kolu turnira u Haleu.

Bio je Novak na ivici ponora pred sjajno raspoloženim Floranom Serom, ali „proizveo“ je nešto što verovatno niko nije očekivao kada je na semaforu pisalo 7:5, 5:2 i 0:40 za francuskog tenisera.

Spasio je drugi nosilac čak pet meč lopti, a potom napravio pravu rapsodiju na terenu i savladao 56. igrača sveta rezultatom 5:7, 7:5, 6:1.

Meč je trajao dva časa i 5 minuta, a Novak je do samog kraja prvog seta bio taj koji je diktirao tempo, osvajao svoje servis gemove ekspresno, za razliku od Sere. Međutim, na kraju je ipak poklekao, jer Francuz koristi treću set loptu na servis našeg igrača i dolazi do 1:0 u setovima.

I u drugom setu Sera je nastavio da iznenađuje kako sebe tako i Novaka, da bi posle jednog brejka stigao do „velikih“ 5:2. Servirao je Novak za opstanak u meču, i dopustio rivalu tri vezane meč lopte, da bi potom usledila magija koja je uplašila francuskog igrača.

Novak je osvojio neverovatnih sedam gemova u nizu, koji su mu doneli ne samo izjednačenje u setovima, nego i 2:0 u odlučujućem. To je ujedno bio kraj nadanjima Francuza, jer je Nole do kraja meča načinio još dva brejka i dobio treći set lako, rezultatom 6:1.

U četvrtfinalu „Gerry Weber Open“-a, Novak će u petak igrati protiv Jirgena Melcera. Nemac Nikolas Kifer je predao meč drugog kola nakon vođstva Austrijanca od 1:0 u setovima, pri rezultatu 6:1.

Podeli post