Nezaustavljivi Nole preokretom protiv Rafe stigao do 21. titule u karijeri!


Photo: Getty Images

Nole je šampion Masters turnira u Indijen Velsu po drugi put u karijeri!

Od ponedeljka drugi teniser sveta savladao je u uzbudljivom finalu Rafaela Nadala rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:2 nakon dva časa i 25 minuta sjajne borbe.

Trijumfom na „BNP Paribas Open“-u, Nole je u svoju kolekciju dodao 21. titulu, treću u 2011. godini, u kojoj ruši sve pred sobom bez milosti. Ako računamo Hopman kup u Pertu, Novakov učinak ove sezone je 21 pobeda, 0 poraza!


Pobedom u finalu, Novak se revanširao prvom teniseru sveta za oba poraza prošle godine i smanjio prednost Španca na 16-8.

U prva četiri gema nije bilo nagoveštaja brejka. Peti gem doneo je Nadalu prednost od 3:2 nakon što je zahvaljujući lošem prvom servisu Novaka iskoristio petu brejk priliku. Sa dva vrhunska poena, srpski teniser je uzvratio istom merom u narednom gemu i izjednačio na 3:3. Nažalost, neposredno je usledio još jedan brejk Španca, koji mu je kasnije doneo uvodni set rezultatom 6:4.

Tačno jedan čas trajao je drugi set. Nastavili su se Novakovi problemi sa bekhendom, ali uprkos tome Srbin dolazi do brejka u šestom gemu i tu otvara seriju od tri brejka. Jedan više pripada Noletu za prednost od 5:3. Više od deset minuta servirao je Novak za osvajanje drugog seta. Na svu sreću, koristi šestu set loptu, tako da je odluka o šampionu turnira pala u trećem setu.

Novak je poput tajfuna prošao kroz odlučujući set. Novak se potpuno oslobodio, ruka se opustila i gledali smo bukvalno brutalan tenis Srbina i nemoćnog Nadala. Dva brejka za Novaka i eskpresnih 4:0 nagovestili su još jednu ogromnu pobedu Novaka, a četiri gema kasnije ona je postala stvarnost.

„Želim da čestitam Nadalu na sjajnom turniru. Neko je morao da izgubi, a ja sam veoma zadovoljan ovim što sam napravio na početku sezone. Uvek je zadovoljstvo igrati protiv Nadala, jer je on za mene najveći teniser ikada i moj dobar prijatelj. Želim mu svaku sreću“, rekao je Novak.

„Igram uz puno samopouzdanja. Osećam lopticu kako treba, izuzetno sam posvećen, imam veliku želi za pobedama i volju pred svaki meč. Idem dalje, definitivno neću ovde stati. Nadam se da ću moći da se oporavim i spremim za Majami“, završio je srpski teniser.

„čestitam Novaku, svom velikom prijatelju, on je zaista veliki šampion. Fantastično je počeo sezonu i želim mu da tako nastavi. Izgubio sam, ali sam poražen od jednog od najvećih“, izjavio je trenutno najbolji teniser sveta, Rafael Nadal.



Bez ikakve sumnje najbolji teniser u 2011. godini zadivio je svojim igrama i neverovatnom dozom samopouzdanja ceo svet i postao je noćna mora svakog tenisera. U Indijen Velsu pali su, između ostalih, i Federer i Nadal. A, ovo je samo početak… Pozicija broj jedan sve je bliža, a Nole krupnim koracima grabi ka istoj…

čestitamo Nole!

Podeli post