Nezaustavljivi Novak u finalu Australijen Opena protiv Mareja!

Nezaustavljivi Novak u finalu Australijen Opena!

Demonstracija moći prvog tenisera sveta u polufinalu Australijen Opena!

Dva časa i 19 minuta bilo je potrebno Novaku da savlada trećeg nosioca Rodžera Federera rezultatom 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 i plasira se u veliko finale Otvorenog prvenstva Australije.

Lakše nego što se očekivalo prvi nosilac je izašao na kraj sa večitim rivalom i po prvi put u karijeri poveo u međusobnim duelima, 23-22.

Novak je apsolutno dominirao na terenu tokom prva dva seta osvojivši ih za samo 54 minuta. U obe deonice prvi nosilac je pokazao neverovatnu igru i po dva puta oduzeo servis Federeru. Koliko je srpski teniser bio superioran govori podatak da je načinio svega šest neiznuđenih grešaka, ne dozvolivši Švajcarcu priliku za brejk.

Federer je u šestom gemu trećeg seta dočekao svojih pet minuta, iskoristio četvrtu brejk šansu i poveo sa 4:2. Novak je u poslednjem gemu imao priliku da se rezultatski vrati u set, nije uspeo da je iskoristi, tako da je posle 45 minuta igre švajcarski teniser smanjio vođstvo Novaka na 2:1.

Teniseri su bili sigurni na svoj servis u prvoj polovini četvrtog seta. Kada je bilo najvažnije, u osmom gemu, Novak je prelomio, došao do izuzetno važnog brejka koji mu je nekoliko minuta kasnije kasnije omogućio plasman u šesto finale Australijen Opena.

„Definitivno sam odigrao neverovatna prva dva seta. To je potrebno protiv Rodžera. On igra na vrlo visokom nivou od početka turnira, znao sam da će biti izuzetno agresivan, miksovati u igri, izlaziti na mrežu. Bila je velika borba u trećem i četvrtom setu, presrećan sam zbog pobede“, izjavio je Novak.

Statistika: as poeni (10-5), dvostruke servis greške (1-1), direktni poeni (33-34), neiznuđene greške (20-51), broj osvojenih poena (115-82).

Trijumfom nad Federerom Novak je došao do pozitivnog bilansa nad svim teniserima iz Top 10 ATP liste!

Još jedna pobeda deli Noleta od odbrane titule na Australijen Openu i osvajanja šestog trofeja u Melburnu.

Protivnik najboljeg tenisera sveta u finalu prvog gren slema sezone biće Endi Marej (Velika Britanija, 2), koji je rezultatom 4:6, 7:5, 6:7, 6:4, 6:2 savladao Miloša Raonića (Kanada, 13).

Novak protiv Mareja vodi sa 21-9. Njih dvojica bili su finalisti na prošlogodišnjem Australijen Openu kada je rezultatom 3:1 slavio srpski teniser.

„Endi je neverovatan teniser, ima i sjajnu podršku. Imam dva dana pauze da se odmorim i pripremim za ono što sledi“, zaključio je Novak.

Finale je na programu u nedelju od 09:30h po našem vremenu.

Fotografija: AFP / Getty Images

Podeli post