Nole bez finala na završnom turniru u Londonu, sledi istorija u Beogradu!


Rafael Nadal i Rodžer Federer finalisti su završnog turnira u Londonu.

Novak nije uspeo da dođe do treće pobede na ATP World Tour finalu, nakon što ga je posle jednog časa i 19 minuta igre savladao drugi nosilac, Rodžer Federer rezultatom 0:2, po setovima 1:6, 4:6 u okviru polufinala.

Zahvaljujući pobedama u grupnoj fazi takmičenja, Novak će biti nagrađen sa 400 ATP poena, koji će mu zagarantovati poziciju broj 3 na konačnoj rang listi za 2010. godinu.

Daleko od toga da je meč bio neatraktivan, ali nije to bila ona borba na koju smo navikli kada su u pitanju teniseri kakvi su Nole i Rodžer.

Švajcarski teniser je mnogo bolje startovao meč napravivši brejk nad Novakom već u drugom gemu. Sjajni servisi i igra u polju omogućili su Federeru da ovu prednost poveća u šestom gemu, kada ponovo oduzima servis našem igraču, dolazi do 5:1, potom i 6:1. Novak je tokom prvog perioda igre,koji je trajao 31 minut, načinio nekoliko sjajnih poena ali i dosta grešio, što je Federeru samo olakšalo posao da bez većih problema povede sa 1:0 u setovima.

U drugom setu, druga priča. Novak je uradio ono što je Federer na startu prvog seta, došao do brejka i prednosti od 3:0. Istu nije uspeo da sačuva i švajcarski teniser poravnava rezultat na 3:3. U devetom gemu Federer je prelomio, po četvrti put oduzeo servis Novaku i posao priveo kraju rutinski.

„Rodžer je danas bio na vrhuncu svoje igre. Igrao je neverovatno od prvog poena. Zaslužio je da pobedi, jer je bio bolji danas. Malo sam razočaran što sam izgubio na ovaj način, nisam igrao onako kako sam želeo“, rekao je Novak nakon meča.

Statistika meča: as poeni (2-4), duple servis greške (3-1), direktni poeni (14-31), neiznuđene greške (17-18).

Pred Novakom je svega još jedan nastup do kraja sezone. I to kakav! U finalu Dejvis kupa od 3. do 5. decembra u Beogradskoj Areni sastaće se selekcije Srbije i Francuske.

Nole i kolege iz reprezentacije: Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, staće na crtu francuskoj četvorci: Gael Monfis, Mikael Lodra, Žil Simon i Arno Klemon u prestonici Srbije sa ciljem da našoj zemlji donesu istorijski uspeh u obliku prestižne Salatare!

Podeli post