Nole protiv Conge u polufinalu egzibicije u Abu Dabiju

Nole brani dvostruku krunu u Abu Dabiju (26. - 28. decembar)

U periodu od 26. do 28. decembra 2013. godine Nole će po treći put u karijeri učestvovati na egzibicionom turniru “Mubadala World Tennis Championship” u Abu Dabiju.

Biće to Novakova jedina priprema za prvi Gren Slem u 2014. godini, Australijen Open, na kome brani titulu i 2000 ATP poena.

Organizatori turnira u Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) ove godine ugostiće čak šest igrača iz Top 10: Rafaela Nadala, Novaka Đokovića, Davida Ferera, Endija Mareja, Stanislasa Vavrinku i Žoa-Vilfrida Congu, što je najjače polje ikada.

Kao drugi nosilac, Novak će biti slobodan na startu turnira.

U polufinalu, 27. decembra od 14 časova po našem vremenu Novak će se sastati sa francuskim teniserom Žoom-Vilfridom Congom, koji je rezultatom 7:5, 6:3 savladao Britanca Endija Mareja.

Sa druge strane, Nadal će u polufinalu igrati protiv Davida Ferera koji je nadigrao Stanislasa Vavrinku.

Finale je na programu u subotu, 28. decembra u 14 časova po našem vremenu.

Nole je do sada dva puta učestvovao na turniru u drugom po veličini gradu Emirata (2011. i 2012.) i oba puta trijumfovao bez ijednog poraza.

Prošle godine srpski teniser je na putu do titule savladao Davida Ferera i Nikolasa Almagra, a pre dve godine Gaela Monfisa, Rodžera Federera i Davida Ferera.

Fotografija: Getty Images

Podeli post