Nole brani titulu u Bazelu


Kraj tekuće teniske sezone sve je bliži. Preostaju još dvorane u Bazelu, Parizu, Londonu i Beogradu. I Nole stavlja tačku na 2010. godinu.

četiri velika nastupa, četiri velika izazova i četiri velike prilike da se nastave sjajni uspesi iz Kine.

Novak je do sada u 2010. godini odigrao 66 mečeva, a iz 52 je izašao kao pobednik. U tom sklopu su i dve titule: Dubai i Peking.

Pre tačno 12 meseci Nole je debitovao na ATP turniru u Bazelu i isti osvojio. I to na kakav način. U finalu turnira iz serije 500 srpski teniser je pred domaćom publikom srušio Rodžera Federera u njegovom rodnom gradu.

Na putu do 15. titule u karijeri padali su Andreas Bek, Jan Hernih, Stanislas Vavrinka, Radek Štepanek i Rodžer Federer, respektivno.

Baš kao i prethodne, i ove godine Novak će u Bazelu biti drugi nosilac, jer se gleda rang lista koja će biti objavljena 25. oktobra, a na kojoj će Novak biti na trećem mestu, odmah iza Rodžera.

Turnir u Bazelu odigraće se od 1. do 7. novembra za nagradni fond od 1.225.000 evra, a lista učesnika je sledeća: Rodžer Federer, Novak Đoković, Tomaš Berdih, Endi Rodik, Jirgen melcer, Marin čilić, Ivan Ljubičić, Markos Bagdatis, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i drugi.

Žreb će se održati u subotu, 30. oktobra sa početkom u 16 časova.

Do tada, pogledajte najlepše Noletove poene iz prošlogodišnjeg finala.

Podeli post