Nole deklasirao Robreda i plasirao se u četvrtfinale Rima!


Branilac titule na turniru u Rimu, Novak Đoković, plasirao se u četvrtfinale ovogodišnjeg takmičenja nakon i više nego ubedljive pobede nad 17. teniserom sveta, Tomijem Robredom rezultatom 6:1, 6:1 posle samo 63 minuta igre.

Pre početka susreta, niko, pa ni sam Novak nije mogao da pretpostavi da će ovako lako izaći na kraj sa nekada petim igračem sveta.

Robredu je pošlo za rukom da osvoji svoj servis gem na startu, ali u nastavku jednostavno nije bio u prilici da pokaže ni delić svoje uobičajene igre. Novak je bio siguran, igrao je taman onoliko koliko je bilo dovoljno za trijumf, dok je Španac nizao greške i time Srbinu podizao samopouzdanje iz gema u gem.

Predstojećih osam gemova (četiri brejka) pripali su Novaku, kada španski igrač nekako uspeva da dođe da svog prvog brejka u meču i smanji rezultat u drugom setu na 3:1. Na isti način Novak je odgovorio u narednom gemu, da bi tačku na igru „mačke i miša“ stavio nakon još jednog oduzimanja servisa na samom kraju.

Novak je u meču trećeg kola načinio 20 neiznuđenih grešaka, 10 manje od svog rivala. I statistika vinera je apsolutno na strani trećeg teniser sveta – 14:5.

“Osećao sam se veoma dobro na terenu. Imao sam dan pauze i to mi je pomoglo da se oporavim i da odradim nekoliko treninga“, rekao je Đoković.

U četvrtfinalu „Internazionali BNL d’Italia“, Novak će se sastati sa Huanom Martinom del Potrom (Argentina) koji je posle tri odigrana seta slavio protiv Stanislasa Vavrinke (Švajcarska).

Visoki Argentinac, koji je u Rimu imenovan za petog nosioca, dva puta je Noletu izlazio na megdan i oba puta je teren napustio pognute glave – na US Openu pre dve godine, a zatim i na završnom turniru prošle sezone u Kini.

Podeli post