Nole deklasirao Souzu za plasman u osminu finala US Opena

Nole deklasirao Souzu za plasman u osminu finala US Opena

Tačno 100 minuta Novak je proveo na Artur Eš stadionu u u okviru trećeg kola Otvorenog prvenstva SAD.

Najbolji teniser sveta je plasman u osminu finala US Opena izborio rutinskom pobedom nad 95. igračem ATP liste, Portugalcem Žoaom Souzom uz svega četiri izgubljena gema – 6:0, 6:2, 6:2.

Novak je dominirao na terenu u svim segmentima igre od početka do kraja susreta, ne dozvolivši svom rivalu da u bilo kom trenutku učini nešto kako bi meč postao dramatičan.

U prvom setu Novak je za samo 28 minuta igre tri puta oduzeo servis Souzi i došao do 6:0. Dva brejka pripala su Srbinu u drugom setu, u četvrtom i osmom gemu, za 6:2. Ubedljivu igru prvi nosilac je nastavio u trećem setu kada ponovo dozvoljava Portugalcu svega dva gema.

„Razmišljao sam samo da uradim svoj posao, dobijem u tri seta i da provedem što manje vremena na terenu. Velika je odgovornost pred izlazak na ovaj teren u večernjoj sesiji. Igrati na Artur Ešu je jedinstveno iskustvo. Nadam ste da ste uživali kao što sam ja“, rekao je raspoloženi Novak nakon ubedljivo dobijenog meča.

Statistika susreta: as poeni (3-2), dvostruke servis greške (2-3), direktni poeni (34-10), neiznuđene greške (26-27).

Posle 49 odigranih mečeva u Njujorku Novak ima odnos pobeda i poraza 42-7.

U osmini finala poslednjeg Gren Slema sezone prošlogodišnji finalista igraće protiv Španca Marsela Granoljersa (43), koji je posle dva preokreta savladao Amerikanca Tima Smičeka rezultatom 3:2.

Jedini duel protiv godinu dana starijeg Granoljersa Novak je dobio u prvom kolu Australijen Opena 2011. godine.

Ovaj meč je na programu u utorak.

Novak vam poklanja desktop kalendar za mesec septembar 2013. koji možete preuzeti ovde.

Fotografija: AFP/Getty Images

Podeli post