Nole doneo Srbiji vođstvo od 2:0

Teniska reprezentacija Srbije povela je sa maksimalnih 2:0 protiv Belgije nakon prvog dana takmičenja u okviru prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Drugi poen Srbiji u belgijskom gradu Šarlroa doneo je najbolji teniser sveta ekspresnom pobedom nad 127. igračem sveta, Olivijeom Rohusom rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2.

Duel je trajao jedan čas i 39 minuta, a pobednik ni u jednom trenutku nije bio doveden u pitanje.

Novak je brejkom u šestom gemu prvog seta obezbedio osvajanje uvodnog perioda igre rezultatom 6:3.

Još ubedljiviji Srbin u drugom setu. Rohus je poveo sa 1:0 na svoj servis ali je bilo pitanje kada će Nole ponovo da uđe u seriju i da napravi brejk. Belgijanac je uspeo da uzme još jedan gem, da bi naš as uzvratio sa sledeća tri a zatim je servirao za osvajanje drugog seta, koji mu je pripao rezultatom 6:2.

Novak je fenomenalnim servisima napravio 18 asova u dva seta, od čega je ostvario i zlatni gem (kada igrač sa četiri as udarca osvoji gem).

Rutinskom završnicom u trećem setu (6:2) Novak je približio Srbiju na samo jedan poen od plasmana u četvrtfinale Dejvis kupa.

„Znao sam da će biti teško, pogotovo da se priviknem na teren i uslove meča. Drago mi je da sam doneo Srbiji drugi poen i da smo blizu prolaska u narednu rundu. Radio sam na servisu tokom pauze između sezona i mislim da se taj trud isplaćuje sada na terenu. Uz superioran servis mi je mnogo lakše da ulazim u ovakve mečeve i nadam se da ću biti još bolji u tom segmentu. Verujem da već u subotu u dublu možemo da završimo ovu seriju“, izjavio je Novak posle pobede nad Rohusom.

Statistika: as poeni (20-3), dvostruke servis greške (4-2), direktni poeni (59-31), neiznuđene greške (24-25).

Ranije danas, prvi trijumf našoj selekciji doneo je Viktor Troicki koji je dobio izgubljen meč. David Gofan je vodio sa 6:1, 6:3, 5:4 i servirao za meč, kada je Viktor načinio magičan preokret i slavio posle pet setova – 1:6, 3:6, 7:6, 6:4, 6:4.

„Moram da napomenem i iskreno čestitam veliku pobedu Viktoru Troickom, koji je odigrao fenomenalno. I njegova pobeda nam je dala snage da nastavimo u pravom smeru“, rekao je Novak.

Srbiji je potrebna još jedna pobeda za konačan trijumf nad Belgijom. Šansu za to imaće već u subotu od 14 časova kada je na programu meč u konkurenciji parova. Protivnici srpske kombinacije Nenad Zimonjić / Viktor Troicki biće Ruben Bemelmans / Stiv Darsis.

S obzirom da je danas počeo drugi mesec 2013. godine, Nole vam poklanja desktop kalendar (pozadinu) za februar. Da biste ga preuzeli kliknite ovde.

Fotografija: Srđan Stevanović

Podeli post