Jedan čas i 10 minuta bilo je potrebno Novaku da se plasira među osam najboljih na turniru u glavnom gradu Italije.

Prvi teniser sveta je u meču trećeg kola Mastersa u Rimu rutinski savladao Alehandra Davidoviča Fokinu (Španija) rezultatom 6:2, 6:1 i tako došao do petnaestog četvrtfinala u „Večnom gradu“ (u isto toliko učešća).

Španski teniser je na samom startu meča došao do brejka nakon čega je Novak potpuno preuzeo kontrolu u svoje ruke i sa pet brejkova u nastavku došao do lagane pobede nad 48. teniserom sveta.

„Najveća radost je igrati pred publikom. Nadam se da ću ostati ovde još nekoliko dana, kako bih osetio učešće publike i uticaj na igru. Radujem se narednom meču. Odigrao sam dobro, i on je, pa je došao do brejka odmah. Onda sam uzvratio i uspostavio sam kontrolu, bio sam konstantan. Pravio je duple greške, to mi je pomoglo da dođem do brejka. Mislim da sam odigrao bolje, bar 30 posto bolje nego protiv Frica. Nadam se da će biti još bolje. Ja sam fokusiran na svoju igru, dobro napredujem, idem u pravom pravcu“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (4-0), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (16-11), neiznuđene greške (17-30), broj osvojenih poena (64-40).

Prvi nosilac turnira će u četvrtfinalu u petak igrati protiv Stefanosa Cicipasa (Grčka, 5) koji je eliminisao Matea Beretinija (Italija, 9) rezultatom 7:6, 6:2.

Biće to njihov sedmi međusobni duel. Novak, koji je dobio poslednja tri okršaja, vodi 4-2.

„Sledeći meč je protiv top 10 igrača. Biće teško. Cicipas je osvojio Monte Karlo. Moraću da odigram najbolji meč“, završio je Novak.

Fotografija: Profimedia

Podeli post