Nole ekspresno do osmine finala Montreala

Nole ekspresno do osmine finala Montreala

Posle mesec dana pauze kada su u pitanju ATP turniri, Novak se u punom sjaju vratio na teren.

U drugom kolu „Rodžers kupa“ u Montrealu prvi nosilac je savladao 50. tenisera sveta iz Nemačke, Florijana Majera rezultatom 6:2, 6:1 i tako na najbolji mogući način započeo odbranu titule.

Prvi set trajao je svega 28 minuta, tokom kojih je Novak dva puta oduzeo servis rivalu (u drugom i osmom gemu) i poveo sa 1:0.

Ubedljivu igru najbolji teniser sveta preneo je u drugi set u kojem ponovo pravi dva brejka tokom 27 minuta, za siguran plasman u nastavak takmičenja koje je osvajao tri puta.

„Kako je meč odmicao, osećao sam se opuštenije. Zadovoljan sam, dobio sam prvi meč posle četiri nedelje, i praktično prvi na tvrdoj podlozi od Majamija. Ako želim da nastavim sa dobrim partijama, moraću da treniram žestoko, kako bih se dodatno navikao“, rekao je Novak.

Srpski teniser nakon petog duela protiv Majera i dalje ne zna za poraz, 5-0.

Statistika: as poeni (3-2), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (22-6), neiznuđene greške (21-20).

Pošto je publika ostala uskraćena za dužu tenisku predstavu, prvi reket sveta postarao se da je zabavi plesnom tačkom i to uz taktove jedne od „najzaraznijih“ pesama ovog leta – „Get lucky“, grupe Daft Punk.

„Na odmoru sam sa prijateljima mnogo slušao tu pesmu i dogovorili smo se da uradim ovo posle prvog meča u Montrealu. Ako budem nastavio da pobeđujem, očekujte istu pesmu, ali malo drugačije pokrete. Radićemo na tome!“

U trećem kolu Mastersa u Montrealu Novak će u četvrtak igrati protiv 66. igrača sveta, Denisa Istomina (Uzbekistan) koji je rezultatom 2:1 pobedio Filipa Peliva (Kanada, WC).

Novak je slavio u oba dosadašnja duela protiv Uzbekistanca.

Fotografija: AP

Podeli post