Nole ekspresno do trećeg kola Indijen Velsa


Nole je na stezniku tokom meča drugog kola imao ispisanu poruku podrške narodu Japana, koji se suočava sa strašnim posledicama razornog zemljotresa i cunamija (Photo: AP)

Na najbolji mogući način Nole je startovao turnir u Indijen Velsu.

Nakon samo 59 minuta igre na centralnom terenu, Novak je savladao 39. tenisera sveta, Kazahstanca Andreja Golubjeva rezultatom 2:0, po setovima 6:0, 6:4 i plasirao se u 3. kolo prvog Masters turnira u 2011.

Apsolutna dominacija srpskog tenisera u prvom setu, koji je trajao samo 21 minut. Novak koristi tri od četiri brejk lopte, ne dozvolivši rivalu nijednu priliku da dođe do šanse da mu ugrozi servis, koji je funkcionisao besprekorno, čak 89% realizacije.

U drugom setu „pala“ su tri brejka. Odlučujući, Novak pravi u poslednjem gemu susreta, čime je stavio tačku na fantastičan uvodni meč u ovom kalifornijskom gradu.

Iako nije načinio nijedan as poen tokom duela, Novak je bio u prednosti na polju direktnih poena (9-8) i neiznuđenih grešaka (samo 7 naspram Golubjevih 24).

„Sjajan početak turnira za mene. U prvim mečevima nikada ne znate šta da očekujete. Igrao sam odlično od početka sezone, vezao sam 12 pobeda u nizu. Posle toga nisam igrao oko dve nedelje. Danas sam imao pravi test, jer je Golubjev veoma dobar igrač i nedavno je ostvario značajnu pobedu u Dejvis kupu. To je pokazao u drugom setu, kada je leopticu udarao izuzetno snažno sa osnovne linije. Kontrolisao sam meč i zadovoljan sam onim što sam pokazao.“

Novak je prokomentarisao i podlogu u Indijen Velsu.

„Loptice odskaču izuzetno visoko i kada počnu da padaju dođe do usporavanja. Ovo naročito dolazi do izražaja noću. Ali, to mi odgovara, jer je brzina ove podloge slična onoj u Australiji.“

Na pitanje novinara kako će prokomentarisati današnji meč na Twwiter-u, Novak je odgovorio:

„Ne praktikujem da tvitujem o mečevima i treninzima. Uglavnom postavljam samo slike i lude avanture koje moj tim i ja imamo.“

U četvrtom kolu „BNP Paribas Open“-a Nole će se sastati sa Letoncem Ernestom Gulbisom, koji je postavljen za 31. nosioca.

Gulbis je u drugom kolu savladao Jen-Sun Lua iz Kineskog Tajpeha posle velike borbe – 6:7, 7:6, 6:1.

Novak i Gulbis sastajali su se četiri puta do sada, u okviru kojih je srpski igrač, inače treći nosilac, zabeležio tri pobede.

Podeli post