Novak je uspeo da se plasira među osam najboljih na Vimbldonu pre mraka u Londonu i tako izbegne izlazak na teren u utorak kako bi završio meč.

U osmini finala trećeg gren slema sezone 12. nosilac je bez izgubljenog seta slavio protiv Rusa Karena Kačanova (ATP #40) rezultatom 6:4, 6:2, 6:2.

Meč je protekao u znaku Novakovih izvrsnih forhenda zahvaljujući kojima je nanizao veliki broj direktnih poena.

Srpski teniser je odmah u početnom gemu pretrpeo brejk, ali je isti vratio u narednom. Prvu osetnu prednost Novak je napravio u šestom gemu, poveo sa 4:2, ali je slično prethodnoj situaciji usledio novi ribrejk. Konačno, u desetom gemu Novak treći put u setu oduzima servis protivniku i odlazi na prvu pauzu sa 6:4.

Fenomenalan početak drugog seta za trostrukog šampiona. Novak je poveo sa 3:0, imao dve brejk lopte za dupli brejk, ali se Kačanov spasio i smanjio prednost Novaka na 3:1. Nastavio je srpski teniser dominaciju na terenu u drugoj polovini seta, „sevali“ su direktni poeni, a brejkom u poslednjem gemu približio se na set od četvrtfinala.

Sa dva brejka, u šestom i osmom gemu, Novak je potvrdio vrhunsku formu i odbranio svih 360 ATP poena iz 2017. godine.

„Veoma sam zadovoljan svojom današnjom igrom. Uspeo sam da vratim dosta njegovih početnih udaraca, odlično sam servirao kada je to bilo najpotrebnije. Pretili su mrak i pojačan vetar, ali sam uspeo da pobedim i srećan sam zbog toga“, rekao je Novak.

Meč je trajao jedan čas i 45 minuta.

Nole će u svom desetom četvrtfinalu Vimbldona u sredu igrati protiv 24. nosioca Keija Nišikorija, koji je u četvrtom kolu bio bolji od Letonca Ernestsa Gulbisa rezultatom 4:6, 7:6, 7:6, 6:1.

„Kei je odličan igrač. Već dugo je među najboljim teniserima sveta. Vraća se u svoju najbolju formu posle odsustva zbog povrede. Nadam se da ću nastaviti da igram na visokom nivou i u tom meču“, završio je Novak.

U dosadašnjim duelima protiv Japanca Novak vodi 13-2.

Podeli post