Nole i Marko zaustavljeni u prvom kolu dubla u Umagu!



Novak Đoković i njegov četiri godine mlađi brat Marko Đoković nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo turnira u Umagu u konkurenciji dublova. Bolji od njih bili su Italijani Fabio Fonini i Potito Staraće koji su ostvarili pobedu rezultatom 6:0, 7:5. Meč je trajao 60 minuta.

Fonini i Staraće su dominirali u prvom setu. Tri puta su oduzeli servis srpskim teniserima i dobili ga bez izgubljenog gema, 6:0.

Veća borba je viđena u drugom setu. Novak i Marko su zaigrali mnogo bolje. Iako su izgubili gem na svoj servis na samom startu, uspeli su da se vrate u igru i da izjednače na 2:2. Drugi brejk su načinili u osmom gemu. Poveli su sa 5:3, servirali za set ali su Italijani uzvratili brejkom, smanjili na 5:4 i zatim izjednačili rezultat. Srpska kombinacija je ponovo popustila u jedanaestom gemu. Fonini i Staraće su pri rezultatu 6:5 servirali za pobedu i uspešno priveli set i meč kraju, za konačnih 7:5.

četvrti reket sveta priznao je hrvatskim medijima da se uvek rado vraća u Umag, gde dolazi već petu godinu zaredom.

“Umag je moja druga kuća, a ovaj turnir jedinstvena prilika za okupljanje cele porodice“, rekao je Đoković.

On je dodao da je posle Vimbldona bio prilično istrošen, pa mu je dobro došao odmor od tenisa.

“Na odmoru sam bio 20 dana, toliko se nisam odmarao već pet -šest godina“, dodao je Srbin i podvukao da je prijatelj sa svim teniserima iz Hrvatske.

“To su sve sjajni momci, a najbolji sam s Marijom Ančićem i Ivanom Ljubičićem, s kojim sam dve godine imao i zajedničkog trenera, Pjatija. Sa Ančićem sam i porodični prijatelj“.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će svoj naredni takmičarski meč odigrati na turniru iz Masters serije u Montrealu, jer je otkazao učešće na egzibiciji u Ešvilu.

Podeli post