Nole i zvanično 2011. godinu završava na poziciji broj 1 ATP liste!


Photo: The Canadian Press

Nole će 2011. godinu završiti na poziciji broj 1 svetske rang liste bez obzira na ishod predstojeća tri turnira na kojima će nastupiti do kraja sezone.

Najbolji srpski teniser svih vremena će tako postati 16. igrač u istoriji od kada se računa ATP lista koji će sezonu okončati na vrhu sveta, s obzirom da je Rafael Nadal danas poražen u trećem kolu Masters turnira u Šangaju.

Zvanično Novakovo krunisanje biće upriličeno na specijalnoj ceremoniji završnog turnira u Londonu, koji će se održati od 20. do 27. novembra.

Osmu godinu u nizu na poziciji broj jedan ATP liste na kraju sezone naći će se teniser sa evropskog kontinenta, što je novi rekord posle onog koji je datirao između 1985. i 1991. godine.

Da podsetimo, Nole je na mesto broj 1 svetske rang liste došao 4. jula, dan nakon osvajanja Vimbldona. Trenutno u ovoj sezoni ima neverovatan odnos pobeda i poraza, 64-3, od kojih je 20-2 protiv Top 10 igrača. U svih šest susreta savladao je Nadala, dok je protiv Federera zabeležio četiri trijumfa. Osvojio je tri Gren Slema, pet Masters turnira, Dubai i Beograd.

Do kraja 2011. godine Novak je nastupiti u Bazelu, Parizu i na završnom turniru u Londonu.

Podeli post