Nole izbacio Rafu i plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu!

Nole izbacio Rafu i plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu!

Nova, sedma uzastopna pobeda najboljeg tenisera sveta nad Rafaelom Nadalom (5).

Novak je u četvrtfinalu Masters turnira u Rimu rezultatom 7:5, 7:6 (7:4) srušio svog najvećeg rivala i povećao prednost u međusobnim duelima nad Špancem na 26-23.

Zanimljivo je to da su u poslednjih 11 godina upravo Novak i Rafa osvajali turnir u prestonici Italije.

49. duel Novaka i Nadala bio je jedan od najkvalitetnijih mečeva dvojice majstora teniske igre u poslednjih nekoliko godina.

Prvi deo duela obeležili su izuzetno teški uslovi za igru. Jak vetar je pravio probleme obojici, a Nadal je bio taj koji se bolje snašao. Ipak, kada je vetar utihnuo, kvalitet tenisa je porastao i Novak je uspeo da se vrati. U 12. gemu je iskoristio četvrtu brejk/set loptu osvojivši fantastičan poen i poveo sa 1-0 (7:5).

U drugom setu je 1. nosilac takođe imao brejk zaostatka, ali je posle velike borbe izborio tajbrejk koji je i dobio za trijumf posle dva časa i 24 minuta igre.

„Ostao sam smiren u ključnim trenucima, iako sam oba seta počeo dosta nervozno. Dobrom igrom i dobrim udarcima sam uspeo da izborim pobedu. Iako sam slavio u dva seta, imam osećaj kao da smo igrali u pet setova,“ rekao je Novak. „Pobediti Nadala na šljaci je najveći mogući izazov – ujedno i najteži u našem sportu. Moram da budem zadovoljan načinom na koji sam se nosio u ključnim momentima. Trijumfovao sam protiv jednog od mojih najvećih rivala, na njegovoj omiljenoj podlozi. Ne smemo da zaboravimo da se on nalazi u odličnoj formi. Osvojio je Monte Karlo i Barselonu, igrao je veoma dobro prethodnih nedelja. Sve u svemu, ovaj uspeh mi daje dodatno samopouzdanje pred nastavak turnira“.

Statistika: as poeni (3-2), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (27-23), neiznuđene greške (27-31).

Za mesto u finalu Rima Novak će se u subotu od 20:00h boriti protiv Keija Nišikorija (Japan, 6) koji je bio bolji od Dominika Tima (Austrija, 13) rezultatom 6:3, 7:5.

Novak i Nišikori sastajali su se deset puta do sada uz vođstvo našeg tenisera od 8-2. Poslednji put snage su odmerili prošle nedelje u polufinalu Mastersa u Madridu. Slavio je Novak rezultatom 6:3, 7:6.

U prvom polufinalu od 14:30, Endi Marej (2) za protivnika ima ’srećnog gubitnika’ iz Francuske, Lukasa Puja.

Fotografija: Getty Images

Podeli post