Poslednju pripremu pred Rolan Garos Novak je okončao na najbolji mogući način – titulom!

Prvi teniser ATP liste sjajnu nedelju u Beogradu krunisao je pobedom u finalu nad Slovakom Aleksom Molčanom (ATP #255) rezultatom 6:4, 6:3.

Trijumf u prestonici Srbije je Novakova 83. titula u karijeri, druga u tekućoj sezoni.

„Moram da priznam da sam mislima već bio u Parizu, ali hteo sam da osvojim ovaj trofej. Pre mesec dana sam igrao ovde bez publike i bila je totalno drugačija situacija. Izgubio sam u polufinalu, pa sam imao i dodatan motiv. Iako ne igram uglavnom pred gren slemove, s obzirom na to da su retke prilike da igram pred domaćom publikom i kod kuće, znajući da postoji mogućnost da vas vidim na tribinama, laka je bila odluka da zaigram i nisam se pokajao“, rekao je Novak i na kraju poručio: „Idemo na titulu na Rolan Garosu!“

Molčan je u meču protiv Novaka pokazao zašto je ove nedelje sa beogradskog turnira ispraćao poznata imena. Igrao je neustrašivo, a to se posebno videlo u prvom setu u kojem su teniseri čak sedam puta oduzimali servis protivniku. Počeo je Slovak, Novak uzvratio. I tako dva puta. U osmom gemu Novak pravi brejk i dolazi do 5:3, ali se ovog puta Molčan vratio i smanjio na 5:4. Novim brejkom u sledećem gemu Novak je zaključio uvodni set u svoju korist.

U prvoj polovini drugog seta nije bilo brejkova. Prvo rezultatsko otcepljenje napravio je Novak, u šestom gemu (4:2), ali je slično prvom setu, odmah stigao ribrejk. Srpski teniser nije dozvolio Aleksu izjednačenje, već mu je ponovo oduzeo servis, taj brejk potvrdio u narednom gemu i došao do trijumfa na domaćem terenu, treći put u karijeri.

Finalni susret je trajao jedan čas i 28 minuta.

Molčanu će turnir u Beogradu ostati u najlepšem sećanju s obzirom da je prvi ATP meč u karijeri u glavnom žrebu dobio upravo u našoj zemlji. I ne samo to, nego je i stigao do finala. Da podsetimo, teniser iz Slovačke je do glavnog žreba došao kroz kvalifikacije.

Novak će iz Beograda direktno otputovati za Pariz, gde sutra počinje drugi gren slem u 2021. godini. Voljom žreba, najbolji teniser sveta će u prvom kolu Rolan Garosa igrati protiv 66. igrača ATP liste, Amerikanca Tenisa Sandgrena.

Ovaj meč odigraće se u utorak.

Fotografija: Starsport / Srđan Stevanović

Podeli post