Nole lagano do 3. kola US Opena

Rutinskom pobedom nad Rožerijom Dutra Silvom bez izgubljenog seta, Nole je došao do 450. trijumfa u karijeri i plasirao se u treće kolo US Opena.

Nakon jednog časa i 39 minuta drugi nosilac je rezultatom 6:2, 6:1, 6:2 opravdao ulogu apsolutnog favorita i nadigrao malo poznatog tenisera iz Brazila, koji na ATP listi zauzima 112. poziciju.

U sva tri seta Novak je prilično lako stizao do brejkova. Silva, koji je prvi put imao priliku da igra protiv Novaka, bio je nemoćan u gotovo svakom segmentu igre. Na momente je Brazilac zaigrao ofanzivnije, ali bi se svaki pokušaj da se ugrozi Novak završio bezuspešno.

Tokom prva dva meča u Njujorku Novak je izgubio svega sedam gemova.

Statistika susreta: as poeni (6-3), dvostruke servis greške (1-1), direktni poeni (29-17), neiznuđene greške (14-36).

„Vrlo topao da u Njujorku. Bilo je važno ostati fokusiran u ovako teškim uslovima, vetar je duvao izuzetno jako. Igrao sam sjajno. Za mene je važno da se dobro odmorim, treniram i spremim za sledeći izazov“, rekao je Novak posle meča.

U trećem kolu Otvorenog Prvenstva SAD branilac titule igraće protiv Žilijena Benetoa (Francuska, 31) koji je u četiri seta, rezultatom 3:6, 6:4, 7:6 (7:1), 7:5, bio bolji od Denisa Novikova (SAD).

Protiv Benetoa Novak ima učinak 4-1.

Photo: Getty Images

Podeli post