Nole lagano do drugog kola Vimbldona


Photo: AP

Prva prepreka je srušena na Noletovom sedmom po redu učešću na Vimbldonu.

U prvom kolu trećeg Grend Slema u 2011. godini, Novak je kao drugi nosilac maksimalnim rezultatom i šesti put u nizu nadigrao 54. tenisera sveta, Francuza Žeremi Šardija – 6:4, 6:1, 6:1.

Bio je ovo Novakov 27. meč na najprestižnijem turniru u karijeri posle kojeg ima učinak 21-6.

Iako je u petom i sedmom gemu uvodnog seta imao dve prilike da oduzme servis rivalu, Nole je snažne početne udarce Šardija uspeo da ukroti tek u devetom gemu. Ovaj brejk doneo je našem teniseru prednost od 5:4, koju je materijalizovao u narednom za osvajanje prvog seta rezultatom 6:4. Tokom prvih 34 minuta Novak je osvojio čak 16 poena posle 18 uspešno ubačenih prvih servisa. Nakon drugog servisa Srbin je bio besprekoran, 4 od 4.

Furiozan drugi set Noleta. Francuz se suočio sa padom samopouzdanja, dok je Novak nastavio tamo gde je stao, vezao još četiri gema i poveo sa 4:0. Šardi je smanjio na 4:1, ali nije uspeo da zaustavi Novakov nalet u nastavku.

Ništa novo nismo videli u trećem setu. Apsolutna dominacija Noleta na terenu donela mu je posle 21 minuta i treći set, 6:1.

„Izvanredno je biti ponovo na centralnom terenu Vimbldona, najprestižnijem stadionu na svetu. Ovo je moj prvi turnir na travi ove godine i veoma sam srećan što sam pobedio na ovaj način, uprkos vetru koji je otežavao igru obojici“, rekao je Novak nakon meča.

Statistika susreta: as poeni (9-9), duple servis greške (1-2), direktni poeni (25-22), neiznuđene greške (6-21).

Ovo je Novakova 42. pobeda u 43 meča koliko je odigrao u tekućoj sezoni.

Kevin Anderson (Južna Afrika) biće Novakov rival u drugom kolu Otvorenog prvenstva Engleske, koje će se odigrati u četvrtak.

Anderson je u uvodnom meču savladao Iliju Marčenka iz Ukrajine rezultatom 3:2.

Protiv Andersona, koji je specifičan po atomskom servisu, Novak vodi sa 2-1.

Podeli post