Nole lagano do osmine finala Šangaja

Tamo gde je stao u Pekingu, Novak je nastavio u Šangaju.

Dominantnom igrom u drugom kolu „Shanghai Rolex Masters“-a drugi teniser sveta je savladao bugarskog tenisera Grigora Dimitrova bez izgubljenog seta – 6:3, 6:2.

U duelu koji je trajao svega 54 minuta, Novaku su bili dovoljni jedan brejk u prvom i dva u drugom setu za siguran plasman u dalji tok takmičenja.

„Bio sam zadovoljan kako sam servirao u Pekingu, a očigledno da je taj udarac nastavio da me služi i ovde u Šangaju“, rekao je Novak posle pobede. „Očigledno je da sam dosta napredovao u ovom elementu igre. U današnjem meču sam se potpuno oslonio na servis i to mi je dalo ogromnu prednost, jer sam veliki broj poena osvajao brzo i lako“, završio je srpski igrač.

Treće kolo Šangaja Novak će odigrati već u četvrtak, a rival će mu biti Španac Felisijano Lopez  (29) koji je izbacio 16. nosioca, Filipa Kolšrajbera (6:3, 6:4).

U sva četiri međusobna okršaja Lopez nije uspeo da pronađe rešenje za Novaka. Poslednji put sastali su se u finalu Serbia Opena prošle godine (7:6, 6:2).

Da podsetimo, srpski teniser prošle godine nije učestvovao u najvećem kineskom gradu, tako da će mu svaka pobeda doneti nove poene za rang listu koja će biti objavljena predstojećeg ponedeljka.

Photo: Getty Images

Podeli post