Nole lagano do trećeg kola Rolan Garosa

Auto Draft

Bez izgubljenog seta Novak je završio i drugi meč na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske, na kojem je postavljen za drugog nosioca.

Najbolji srpski teniser savladao je u drugom kolu Rolan Garosa pulena domaće publike, Žeremija Šardija (svetski broj 42) rezultatom 6:1, 6:4, 6:2.

Pobeda nad Žeremijem deveta je Novakova u isto toliko duela protiv tri meseca starijeg rivala.

Tokom samo jednog časa i 32 minuta Novak je imao odličnu realizaciju brejk lopti, 7 od 9.

U prvom setu srpski teniser je brejkovima u četvrtom i šestom gemu stavio do znanja da je apsolutni favorit u duelu. Nakon svega 25 minuta Novak je sa 6:1 otišao na prvu pauzu.

Već u uvodnom gemu drugog seta Novak je oduzeo Šardiju servis, ali je identičan odgovor stigao sa druge strane u predstojećem. Tu se nije završila mini serija brejkova pošto je Novak stigao do četvrtog u susretu odmah u trećem gemu i sa razlikom od dva gema priveo kraju drugi set – 6:4.

I treći set počeo je na sličan način. Preslikana prva tri gema nakon kojih je Novak bio mnogo sigurniji za još ubedljiviji završetak trećeg seta, 6:2.

„Meč je protekao kako sam želeo, od početka do kraja. Kontrolisao sam igru sa osnovne linije. Nije bilo lepo za gledanje, bilo je dosta neiznuđenih grešaka. Bilo mi je bitno da igram čvrsto do kraja i da mu ne dam priliku da se vrati“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (2-3), dvostruke servis greške (1-3), direktni poeni (31-19), neiznuđene greške (16-35), broj osvojenih poena (89-56).

U šesnaestini finala drugog Gren Slema sezone Nole, polufinalista iz 2013. godine, igraće u petak protiv Marina Čilića (Hrvatska, 25) koji je savladao Tobiasa Kamkea.

Novak u duelima protiv Čilića ne zna za poraz, 8-0.

„Čilić izuzetno dobro igra. Iako je veoma visok, to u prošlosti nije koristio za servis, sada koristi. Ako mu krenu servis i forhend, može da bude izuzetno opasan na bilo kojoj podlozi. Nema šta da izgubi i biće vrlo agresivan.“

Desktop kalendar za mesec jun 2014. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Getty Images

Podeli post