Nole među četiri najbolja u Dohi!

Novak među četiri najbolja u Dohi!

Novak nastavlja sa pobedama u prestonici Katara, Dohi.

Srpski teniser je otišao korak dalje u odnosu na prošlu godinu i plasirao se u polufinale „Qatar ExxonMobil Open“-a pobedom nad vršnjakom Leonardom Majerom (Argentina, 8) rezultatom 6:3, 7:5.

Susret je trajao jedan čas i 33 minuta.

Nakon što je svojim servisom uspešno otvorio duel, Majeru je u drugom gemu pošlo za rukom da agresivnom igrom dođe do brejka i prednosti od 2:0. Novaku nije dugo trebalo da se vrati u set, vezao je četiri gema i poveo sa 4:2. Još jednim brejkom (3/3), u devetom gemu, Novak je posle 38 minuta igre poveo sa 1:0 u setovima.

Izuzetno motivisani Majer je na sličan način ušao u drugi set. Već u početnom gemu je oduzeo servis Novaku i došao do 2:0. Pri vođstvu od 5:3 Majer je servirao za izjednačenje, međutim nije uspeo da se izbori sa pritiskom, tako da se Novak vratio u set, 5:5. U poslednjem gemu okršaja prvi nosilac pravi novi brejk i otvara vrata polufinala.

„Bio je ovo izuzetno težak meč, najteži za mene ove nedelje. Očekivao sam da će biti dugih razmena udaraca i tako je i bilo. On odlično servira i igra sa osnovne linije. Izgledalo je da ću izgubiti drugi set, ali sam uspeo da se vratim i pobedim.“

Pretposlednja prepreka najboljeg tenisera sveta na putu ka prvoj tituli u Dohi biće Tomaš Berdih (Češka, 3) koji je rezultatom 2:0 nadigrao Kajla Edmunda (Velika Britanija, kvalifikant). Biće to njihov 24. duel (trenutno je 21-2 za Novaka).

Najpre će na teren u petak izaći Rafael Nadal (Španija, 2) i Ilija Marčenko (Ukrajina), da bi nakon toga svoj polufinalni duel odigrao i Novak (oko 18 časova po srednjeevropskom vremenu).

Fotografija: AP

Podeli post