Najbolji srpski teniser nastavlja pobednosni niz na prvom gren slemu u 2020. godini.

Novak je u osmini finala Australijen Opena savladao 14. nosioca Dijega Švarcmana rezultatom 6:3, 6:4, 6:4 i plasirao se u svoje jedanaesto četvrtfinale u Melburnu.

Jedinu brejk loptu u uvodnom setu imao je Novak. Iskoristio ju je u osmom gemu, a zatim potvrdio za vođstvo u setovima.

Sa dva brejka Novak je ušao u drugi set i poveo sa 3:0. Uspeo je Argentinac da vrati jedan brejk u nastavku, ali ne i da pripreti srpskom teniseru.

Branilac titule je bio na visini zadatka i u trećem setu. Protivniku je oduzeo servis u petom gemu i ta prednost ga je odvela do desete pobede u sezoni.

„Bio sam izuzetno fokusiran danas. Dijego je odigrao sjajne mečeve u prva tri kola, nije izgubio nijedan set. Ume da bude vrlo opasan i treba biti oprezan sa njim“, izjavio je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (8-1), dvostruke servis greške (1-4), direktni poeni (38-17), neiznuđene greške (31-29), broj osvojenih poena (101-74).

Drugi nosilac će u utorak igrati protiv Miloša Raonića (Kanada, 32), koji je do susreta sa Novakom došao pobedom nad Marinom Čilićem rezultatom 6:4, 6:3, 7:5.

„Raonić je jedan od fizički najjačih igrača i najboljih servera na ATP turu. Za mene će ritern biti ključan u tom duelu“, rekao je Novak o svom sledećem rivalu.

Srpski i kanadski igrač iza sebe imaju devet duela i svi su pripali Novaku.

Fotografija: AP

Podeli post