Nole na čelu žreba na US Open-u, u 1. kolu protiv Najlenda


Photo: Reuters

Na svoj sedmi po redu US Open, Nole dolazi kao prvi teniser sveta. To automatski znači da će srpski igrač na predstojećem Otvorenom prvenstvu SAD imati status prvog nosioca.

Takmičenja na Flešing Medouzu (Njujork) počinju u ponedeljak, 29. avgusta i trajaće četrnaest dana, sve do nedelje, 11. septembra kada ćemo dobiti šampiona u muškoj pojedinačnoj konkurenciji.

Prošle godine trofej u Njujorku podigao je Španac Rafael Nadal, koji je u finalu bio bolji upravo od Novaka (4:6, 7:5, 4:6, 2:6).

Voljom žreba, Novak će se u prvom kolu US Opena sastati sa teniserom iz kvalifikacija, Konorom Najlendom iz Irske.

Najlend je 199. igrač sveta.

Ako uspešno preskoči prvu prepreku, Novak će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz susreta između Pere Ribe (Španija) i Karlosa Berloka (Argentina).

Nikolaj Davidenko (Rusija) i Ivan Dodig (Hrvatska, 32) su potencijalni rivali našeg tenisera u trećem kolu.

Na Novakovom putu u osmini finala su Rišar Gaske (Francuska, 13), Ivo Karlović (Hrvatska), Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina, 22) i Fernando Gonzalez (čile).

U četvrtfinalu Novak bi ušao na nekog od sledećih igrača: Gael Monfis (Francuska, 7), Tomaš Berdih (češka, 9), Janko Tipsarević (Srbija, 20)…

Plasman u polufinale pred Noleta donosi Rodžera Federera (Švajcarska, 3), Mardija Fiša (SAD, 8), Žoa-Vilfrida Congu (Francuska, 11), Viktora Troickog (Srbija, 15)…

U donjoj polovini žreba su: Rafael Nadal (Španija, 2), Endi Mari (Velika Britanija, 4), David Ferer (Španija, 5)…, koji ne mogu biti Noletovi rivali pre finala.

Od odigrana 32 meča u Njujorku, Novak je iz 26 izašao kao pobednik. Ove sezone 24-godišnji Beograđanin je odigrao 59 mečeva sa odnosom pobeda i poraza 57-2.

U 20 mečeva protiv Top 10 igrača u 2011. godini, Nole ima sjajnih 18 pobeda.

Podeli post