Nole na korak od titule na Otvorenom prvenstvu Francuske!

Auto Draft

Nole će se u nedelju, 8. juna od 15:00h boriti za svoju prvu titulu na Rolan Garosu!

Plasman u svoje drugo finale Otvorenog prvenstva Francuske najbolji srpski teniser obezbedio je trijumfom u polufinalu nad Ernestsom Gulbisom, osmim nosiocem, rezultatom – 6:3, 6:3, 3:6, 6:3.

Prvi polufinalni okršaj na terenu Filip Šatrije trajao je dva časa i 34 minuta nakon kojih je Novak uvećao prednost nad Letoncem na 5-1 i obezbedio novih 480 ATP poena.

Bio je ovo Novakov 51. meč na drugom Gren Slemu sezone (42-9).

Kao i u svim prethodnim duelima u Parizu, Novak je izuzetno fokusiran izašao na teren. Nakon što je u četvrtom gemu spasio dve brejk lopte, Srbin je u sledećem iskoristio četvrtu i poveo sa 3:2, zatim i 4:2. U devetom gemu Novak je na servis rivala još jednom uspeo da profitira i povede sa 6:3 nakon 41 minuta.

Ni u drugom setu 17. igrač ATP liste nije imao odgovor na igru drugog nosioca. Novak je jedinim brejkom u osmom gemu obezbedio vođstvo u setovima od 2:0.

Kako je meč odmicao, Gulbis je igrao sve bolje i agresivnije. To mu se isplatilo u osmom gemu u kojem je po prvi put u meču oduzeo servis Novaku. Nešto kasnije ovo mu je donelo i osvajanje trećeg seta sa kojim je uneo dodatnu neizvesnost u duel.

Prvi je do brejka u četvrtom setu stigao Novak i poveo sa 2:0. Gulbis je u narednom odmah uzvratio na isti način, a zatim i izjednačio, 2:2. Ponovo je osmi gem odlučio pitanje osvajača seta. Bio je to Novak, koji je i petim brejkom u duelu stigao do velike pobede i novog finala u Parizu.

„Prva dva seta su bila dobra za mene. On je pravio veliki broj grešaka, a ja sam u trećem malo izgubio koncentraciju. Veoma sam zadovoljan što sam se posle toga vratio i plasirao u finale“, rekao je Novak posle susreta.

Statistika: as poeni (9-13), dvostruke servis greške (1-5), direktni poeni (30-40), neiznuđene greške (25-44), broj osvojenih poena (114-102).

Novakov protivnik u finalu Rolan Garosa biće Španac Rafael Nadal, prvi nosilac, koji je lako izašao na kraj sa Endijem Marejem – 6:3, 6:2, 6:1.

U međusobnim duelima protiv Nadala, osmostrukog šampiona, Novak ima učinak 19-22. Poslednji put sastali su se pre tri nedelje u finalu Mastersa u Rimu kada je slavio Novak.

Fotografija: Getty Images

Podeli post