Nole o žrebu za Dejvis kup: Živimo za ta tri dana!


Tenisku reprezentaciju Srbije očekuje težak zadatak u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, koje će se odigrati od 5. do 7. marta 2009. godine u prestonici Srbije, Beogradu.

Prvi rival naših igrača biće SAD, najtrofejnija zemlja od kada se održava ovo takmičenje (32 titule).

Za svoj zvanični sajt Novak je izneo utiske o svemu što se događalo u poslednji sedam dana.

„Najpre bih želeo da čestitam reprezentativcima na uspešno prebrođenoj prepreci tokom prethodnog vikenda. Zahvalio bih se na razumevanju mojih kolega iz reprezentacije i svih medija u Srbiji zbog mog neigranja u duelu protiv Uzbekistana.“

Novak je već sada zvanično potvrdio svoje učešće u teniskom spektalu u Beogradskoj Areni.

„Što se tiče našeg narednog protivnika u Dejvis kupu, Amerike, sigurno ću igrati za Srbiju i pokušati da dam svoj doprinos u pohodu na još jednu pobedu. Iako smo dobili vrlo teškog protivnika koji je u staroj istoriji mnogo puta osvajao trofej ovog prestižnog takmičenja, uveren sam da posedujemo kvalitet da ih savladamo. Iako ima još šest meseci do odigravanja ovog duela, moram da naglasim svim ljubiteljima tenisa da je ovaj okršaj od izuzetnog značaja i da će nam podrška domaće publike i tek kako pomoći. Živimo za ta tri dana i očekujemo veliki spektakl na domaćem terenu“, završio je Nole.

Naš najbolji teniser trenutno trenira u svoj bazi u Monte Karlu, a u sredu kreće za Peking, gde će od 5. oktobra učestvovati na turniru iz serije 500.

Podeli post