Nole pobedom otvorio nastup u Večnom gradu

Najbolji srpski teniser uspešno se izborio sa prvom preprekom na svom jedanaestom učešću na Mastersu u Rimu.

Nole je u drugom kolu turnira „Internazionali BNL d’Italia“ bez izgubljenog seta porazio Aljaža Bedenea (Velika Britanija, ATP #55) rezultatom 7:6 (7:2), 6:2 i poveo sa 3-0 u duelima protiv tenisera rođenog u Ljubljani.

Nakon pretrpljenog brejka u uvodnom gemu Novak se brzo „probudio“ i uzvratio ribrejkom već u predstojećem. Bedene je u nastavku pružao sjajan otpor, sve do taj-brejka. Fenomenalnom igrom Novak je poveo sa 5:0, a sa istom razlikom set je rešio u svoju korist, 7:6 (7:2).

Srpski as je u drugom setu pokazao još uverljviju igru, iskoristio pad Bedenea i već u prvom gemu došao do brejka posle trinaest odigranih poena. Peti gem takođe je bio maraton koji je pripao Novaku na servis rivala. Drugi nosilac je tri gema kasnije meč rutinski priveo kraju posle 6:2 u drugom setu.

Susret je trajao jedan čas i 45 minuta.

„Krenuo sam sporo protiv Bedenea koji je odlično vraćao servis. Raduje me što sam dobro odigrao taj-brejk, a zatim i drugi set. Voleo bih da je početak bio malo bolji, ali verujem da će moja igra biti na višem nivou u narednim mečevima”, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (4-4), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (17-21), neiznuđene greške (24-23).

Novak, koji je prošle godine bio finalista u Rimu, u trećem kolu će igrati protiv Roberta Bautiste Aguta (Španija) koji je rezultatom 2:1 savladao 15. nosioca, zemljaka Pabla Karenja Bustu.

Novak protiv Bautiste Aguta vodi sa 5-1 u međusobnim okršajima. Poslednji susret pripao je Špancu u polufinalu prošlogodišnjeg Mastersa u Šangaju (4:6, 4:6).

Meč trećeg kola četvorostruki šampion Rima odigraće u četvrtak.

Fotografija: Getty Images

Podeli post