Nole pobedom počeo odbranu Rima!

Odbranu titule na Masters turniru u Rimu Novak je startovao maksimalnom pobedom.

U drugom kolu “Internazionali BNL d’Italia” prvi teniser sveta je rutinski savladao Bernarda Tomića rezultatom 6:3, 6:3 i tako zabeležio drugi trijumf nad Australijancem u isto toliko susreta.

Već nakon prvog gema bila je jasna Novakova namera da agresivnom igrom što pre završi posao. Brejkovima u prvom i trećem gemu, najbolji teniser sveta je stekao prednost od 3:0, potom i 4:0. Pri vođstvu Srbina od 5:2, 19-godišnji Tomić vraća jedan brejk i smanjuje na 5:3. Novim brejkom Novak posle 34 minuta stiže do vođstva u setovima.

Prelomni trenutak drugog seta bio je Noletov brejk u šestom gemu, koji mu je omogućio da sa razlikom od tri gema i identičnim rezultatom kao u prvom, stavi tačku na svoj fantastičan prvi meč u prestonici Italije.

„Dobro sam odigrao prvi meč“, rekao je Novak. „Igrao sam protiv veoma talentovanog igrača, nikad ne znate šta možete da očekujete od njega jer uvek menja igru. Zadovoljan sam svojom igrom i uslovima, kao i sjajnom publikom večeras. Prvi meč obećava i jedva čekam sledeći.“

Novakov protivnik u osmini finala Rima u četvrtak biće 14. nosilac Huan Monako (Argentina) koji je sa 6:4, 6:2 savladao Čeha Radeka Štepaneka.

Pet puta do sada Nole i Monako su ukrstili rekete uz stopostotni učinak srpskog tenisera.

Photo: AP

Podeli post