Nole ponovo na terenu, protiv Malisa u 1. kolu Bazela!


Nakon pauze od skoro dva meseca i oporavka od povrede leđa zbog koje je bio primoran da otkaže igranje na azijskoj turneji, Nole se vraća na teren.

Prva stanica je turnir iz ATP serije 500 u Bazelu, a potom slede Masters u Parizu i završnica sezone u Londonu.

Prvi od tri preostala turnira, „Swiss Indoors Basel“ počinje u ponedeljak, 31. oktobra.

„Imao sam malo više vremena da se oporavim i odmorim. Mislim da je ovo bila najduža pauza koju sam imao u poslednjih četiri ili pet godina“, izjavio je najbolji teniser sveta, navodeći da je svakodnevno išao na terapiju.

„Naravno da će biti potrebno neko vreme da se vratim u pravu formu. Ne očekujem da ću u Bazelu igrati sa 100 odsto mogućnosti, ali daću sve od sebe.“

Nole je 2009. godine debitovao u Bazelu i isti osvojio kada je u finalu pred domaćom publikom srušio Rodžera Federera u njegovom rodnom gradu.

Prošle godine, četvorostruki šampion Federer mu se revanširao, a Nole će sledeće nedelje još jednom pokušati da osujeti Švajcarca u pohodu na titulu i da dođe do 11. trofeja ove sezone.

“Swiss Indoors Basel“ je po imenima učesnika jedan od najjačih turnira ove godine, odmah iza Gren Slemova i Mastersa. Na terenu Sent Jakobs hale igraće pet tenisera iz top 10: Novak Đoković, Endi Mari, Rodžer Federer, Mardi Fiš i Tomaš Berdih.

U Bazelu će se naći kompletna postava šampionskog Dejvis Kup tima Srbije iz 2010. godine – Nole, Janko, Viktor i Nenad.

Novak će na teren u utorak u 18.30h, a protivnik će mu biti Belgijanac Ksavijer Malis, koji se nalazi na 48. poziciji svetske rang liste. Malis je dobio jedini međusobni susret u Kvinsu 2010.

Mogući Noletovi protivnici u nastavku takmičenja su:

Drugo kolo: Kvalifikant
četvrtfinale: Viktor Troicki (SRB,8), Mihail Južnji (RUS), Markos Bagdatis (CYP)
Polufinale: Tomaš Berdih (CZE,4), Mardi Fiš (USA,5)
Finale: Endi Mari (GBR,2), Rodžer Federer (SUI,3), Janko Tipsarević (SRB,6) , Endi Rodik (USA,7)

U nedelju, 6. novembra, šampionu „Swiss Indoors Basel“ turnira pripašće 500 ATP poena.

Novak je u 2011. osvojio 10 titula, među kojima su tri Gren Slem trofeja – Australijen Open, Vimbldon i US Open. Godinu će završiti na poziciji broj 1 svetske rang liste čime će postati 16. igrač u istoriji od kada se računa ATP lista koji će sezonu okončati na vrhu sveta.

Zvanično krunisanje biće upriličeno na specijalnoj ceremoniji završnog turnira u Londonu, koji će se održati od 20. do 27. novembra, a preostala tri turnira biće prilika da Novak uveća bodovnu razliku u odnosu na drugoplasiranog Nadala i tako stvori dobru osnovu za početak naredne sezone.

Srećno Nole!

Podeli post