Nole posle velike borbe u 3. kolu

Odbranu titule na Masters turniru u Madridu, Novak je startovao pobedom.

Teže nego što se očekivalo, najbolji teniser sveta savladao je domaćeg igrača Danijela Himena-Travera (137. na ATP listi) tek posle tri odigrana seta – 6:2, 2:6, 6:3.

Nole je na terenu proveo jedan čas i 47 minuta u svom prvom meču u karijeri na plavoj šljaci.

Sigurnom igrom u prvom setu Novak je stigao do brejka u četvrtom i osmom gemu, koji su mu doneli vođstvo od 1:0 posle 6:2.

U drugom setu Novak je neočekivano pao, pretrpeo brejk u trećem gemu i dao krila Himeno-Traveru, koji je do kraja ovog perioda igre još jednom oduzeo servis Novaku, načinio sedam direktnih poena više od Srbina i posle identičnog rezultata izjednačio rezultat na 1:1.

Prvih pet gemova trećeg seta teniseri su odigrali ravnopravno. Dugoočekivani brejk Nole pravi u šestom gemu i tako zadaje konačan udarac sjajno raspoloženom Špancu.

„Za mene ovo nije tenis. Ili ću na teren izaći u kopačkama ili ću zvati Čaka Norisa da me posavetuje kako da igram na ovoj šljaci. Nemoguće je kretati se na centralnom terenu. Kada klizate na crvenoj šljaci imate osećaj da možete da se zaustavite i nastavite sa igrom. Ovde šta god da uradite, samo se klizate. Nisam još čuo nijedan pozitivan komentar o ovoj plavoj šljaci“, rekao je Novak nakon meča.

U trećem kolu turnira „Mutua Madrid Open“ Novak će u četvrtak igrati protiv 21. tenisera sveta, Švajvcarca Stanislasa Vavrinke koji je rezultatom 6:1, 6:4 eliminisao Jirgena Melcera.

U prethodnih jedanaest duela protiv Vavrinke, Nole je dobio devet. Poslednji put sastali su se u trećem kolu prošlogodišnjeg Masters turnira u Rimu (6:4, 6:1 za Novaka).

Photo: Arthia Fernandez

Podeli post