Nole prejak za Monaka, u finalu Majamija protiv Marija!

Besprekorna igra najboljeg tenisera sveta u Majamiju se nastavlja!

Pobedom u polufinalu „Sony Ericsson Open“-a nad Argentincem Huanom Monakom (21) rezultatom 6:0, 7:6 (7:5) Nole je došao na samo jedan korak od odbrane titule.

Tako je prvi nosilac stavio tačku na sjajan nastup Monaka u Ki Biskejnu i upisao i petu pobedu nad Argentincem u isto toliko duela.

U prvom setu Monako nije umeo da pronađe odgovor za igru i više nego raspoloženog Novaka koji je bio fenomenalan sa osnovne linije. Tri brejka i tri servis gema posle 27 minuta doneli su Novaku velikih 6:0.

Neizvesnija situacija na terenu u drugom setu. U petom gemu srpski teniser oduzima servis Monaku, da bi Argentinac pri 5:4 i servisu Novaka za meč došao do brejka i izjednačenja, 5:5.

Samo jedan mini-brejk više u taj-brejku odlučio je pobednika drugog seta, a samim tim i susreta – 7:5 za Novaka. Drugi set trajao je čak jedan čas i 36 minuta.

„Počeo sam kao i u četvrtfinalu, veoma jako i agresivno, napadao sam njegove udarce, ali jednostavno nisam mogao u istom ritmu meč da privedem kraju. Bio je ovo vrlo sličan meč onom sa Fererom. Mislim da je bilo uzbudljivo, kako za nas dvojicu, tako i za publiku. Nisam očekivao lak susret i srećan sam zbog prolaska u finale“, rekao je Novak.

Statistika meča: as poeni (1-2), duple servis greške (4-1), direktni poeni (19-8), neiznuđene greške (32-43).

Poslednja prepreka srpskog tenisera u Majamiju biće četvrti nosilac, Britanac Endi Mari, koji se u finale plasirao pošto mu je Rafael Nadal predao meč bez borbe zbog povrede kolena.

U međusobnim duelima sa Marijem Novak trenutno vodi sa 7-5.

Dva puta su odmerili snage ove godine. Najpre je Novak u polufinalu Australijen Opena slavio posle pet odigranih setova, da bi revanš Škota usledio u polufinalu Dubaija.

„Svi znamo Endijeve kvalitete i on je godinama u samom svetskom vrhu. Opasan je na svakoj podlozi. Ovde smo igrali finale 2009. godine i izgubio sam u dva seta. Mi smo zajedno odrasli, poznajemo se jako dobro i sličan smo tip igrača. Na terenu smo rivali, a van njega prijatelji. Verujem da se na njega neće mnogo odraziti što nije igrao protiv Nadala, videćemo“, istakao je prvi reket sveta.

Finale je na programu u nedelju od 19 časova po našem vremenu (uživo na Sport klubu i B92).

Podeli post