Davis Cup: Srbija – Kanada 1:2 nakon drugog dana

Nole prejak za Pospišila, Srbija ekspresno do 1:0 protiv Kanade

Teniske reprezentacije Srbije i Kanade nerešenim rezultatom okončale su prvi dan takmičenja u okviru polufinala Svetske grupe Dejvis kupa. Drugog dana Kanada je posle maratonskog dubl meča povela sa 2:1.

Prvi poen za šampione iz 2010. godine doneo je Nole ekspresnom pobedom nad 41. igračem ATP liste, Vašekom Pospišilom rezultatom 6:2, 6:0, 6:4.

Najbolji teniser sveta potpuno je kontrolisao igru i rezultat ne dozvolivši Pospišilu nijednu brejk loptu tokom jednog časa i 40 minuta igre koliko je trajao prvi meč u beogradskoj Kombank areni.

Nakon 2:2 u prvom setu Novak je osvojio dvanaest gemova u nizu, od kojih su šest bili brejkovi.

„Motivacije uvek imam na pretek kada igram za svoju zemlju. To me inspiriše i daje mi dodatnu snagu. Osećam se dosta svežije nego prethodnih godina kada sam dolazio na Dejvis kup iz Amerike. Drago mi je što sam doneo prvi poen Srbiji posle nešto više od sat i po, nadam se će ova pobeda biti veliki podstrek Janku. Hvala mnogo svima što su nas bodrili, pozivam sve da dođu i budu uz nas u što većem broju i u preostalim mečevima. Nama je puno srce kad vidimo pune tribine“, rekao je Novak nakon svog prvom meča u Beogradu.

Statistika meča: as poeni (3-9), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (33-31), neiznuđene greške (22-49).

U maratonskom, drugom meču u pojedinačnoj konkurenciji Janko Tipsarević (23) je propustio meč loptu i izgubio maraton protiv najbolje rangiranog tenisera Kanade, Miloša Raonića (11) – 7:5, 3:6, 6:3, 3:6, 8:10. Susret je trajao četiri časa i 12 minuta.

Fotografija: TSS

Podeli post