Nole preko Gaskea do četvrtfinala Sony Ericsson Open-a

Dvostruki šampion Masters turnira u Majamiju po četvrti put u karijeri igraće u četvrtfinalu tzv. petog Gren Slema.

Nole je u osmini finala „Sony Ericsson Open“-a bio bolji od 17. nosioca, Francuza Rišara Gaskea rezultatom 7:5, 6:3 posle jednog časa i 39 minuta igre.

Iako rezultat to ne govori, Novak tokom meča nije mogao da pronađe svoju prepoznatljivu igru, neuobičajeno je grešio iz bekhenda, ali je bez značajnijih komplikacija uspeo da iz daljeg toka takmičenja izbaci 25-godišnjeg reprezentativca Francuske.

Već u trećem gemu početnog seta Novak je pretrpeo brejk, nakon što je načinio četiri neiznuđene greške iz bekhenda. U šestom gemu uspeo je da se vrati i izjednači na 3:3. Prelomio je dvanaesti gem u kojem Novak ponovo oduzima servis Gaskeu i posle 60 minuta dolazi do 1:0 u setovima.

U drugom setu prvi teniser sveta je mnogo lakše izlazio na kraj sa Gaskeom i bio vidno sigurniji na svoj servis. Samo jedan brejk bio mu je dovoljan da stigne do sedamnaeste pobede u 2012. godini.

„Imam visoke ciljeve i velika očekivanja, ali gledam da ipak razmišljam samo o prvom narednom meču. Sada je na red došlo četvrtfinale. Spreman sam. Fizički sam svež, zaista spreman. Psihički sam oduvek i bio. Želim da pobedim u svakom meču u kome nastupam“, rekao je Novak.

Statistika meča: as poeni (6-2), duple servis greške (0-0), direktni poeni (25-15), neiznuđene greške (23-30).

Španski teniser David Ferer, koji na ATP listi zauzima 5. poziciju izaći će na megdan Noletu u četvrtfinalu Majamija u noći između četvrtka i petka od 01:00h po našem vremenu.

Ferer je lako sa 2:0 savladao Argentinca Huana Martina Del Potra.

Novak i Ferer sastajali su se dvanaest puta do sada, uz vođstvo našeg tenisera od 7-5.

Podeli post