Nole preokretom do polufinala Sinsinatija protiv Berdiha!


Photo: AP

Veliki trijumf Noleta posle drame u četvrtfinalu Masters turnira u Sinsinatiju!

Nakon dva časa i 33 minuta igre, prvi nosilac je drugi put u sedam dana nadigrao osmog igrača sveta, Gaela Monfisa rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:3.

Ovog puta, zadatak je bio mnogo teži nego pre nedelju dana. Bio je Monfis blizu iznenađenja ali Nole nije tako mislio. Gotovo bez igre do sredine drugog seta, najbolji teniser sveta je ipak smogao snage da načini preokret i nastavi sa fantastičnim dostignućima u 2011. (trenutno 56 pobeda, samo jedan poraz).

U prvom setu Novak na kakvog nismo navikli. Brejk za Monfisa na startu, da bi u nastavku Srbin propustio četiri brejk lopte. Novak je pravio neuobičajeno veliki broj neiznuđenih grešaka, a nova kazna stigla je u poslednjem, devetom gemu kada Francuz stiže do novog brejka i uvodnog seta, 6:3.

Iako to prva četiri gema drugog seta nisu nagoveštavala, Novak u petom konačno oduzima servis Monfisu za prvo vođstvo u meču, 3:2. Već u narednom protivnik se revanširao, iskoristio drugu brejk loptu i poravnao na 3:3. Deveti gem bio je ključni u susretu. Novak od tri vezane brejk lopte koristi treću, za prednost od 5:4. Na svoj servis gem doneo je toliko čekano izjednačenje u setovima i preokret (6:4).

Sjajan govor tela s kraja prethodnog seta, Novak je preneo u odlučujući. Odmah na početku pravi brejk, a potom je isti materijalizovao za 2:0. Brejkom u poslednjem gemu, Novak je stavio tačku na iscrpljujući meč (6:3).

Statistika susreta: as poeni (4-12), duple servis greške (4-7), direktni poeni (29-39), neiznuđene greške (35-44).

Plasmanom među četiri najbolja igrača, Novak će na novoj rang listi dobiti dodatnih 180 poena.

Tomaš Berdih, deveti teniser sveta biće Noletov rival u polufinalu u subotu od 20.30h po našem vremenu.

čeh je u četvrtfinalu eliminisao trećeg na ATP listi, Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 6:2, 7:6. Nešto ranije, od turnira u Sinsinatiju oprostio se i Rafael Nadal, koga je maksimalnim rezultatom savladao finalista iz Montreala, Amerikanac Mardi Fiš.

Novak i Berdih sastajali su se sedam puta uz ubedljivu dominaciju prvog tenisera sveta od 6-1.

“Ova podloga je veoma brza a Berdihu to pomaže da na turniru igra sjajno. Prilično lako je savladao Federera i pritom je udarao lopticu izuzetno dobro. U polufinalu će biti agresivan, uveren sam u to. Biće to još jedan veliki meč”, rekao je Novak.

Podeli post