Nole protiv Federera u polufinalu Šangaja!


Još jedno šangajsko popodne proteklo je u znaku Noleta.

Novak će sutra odigrati svoje osmo polufinale u tekućoj sezoni, a drugo uzastopno u Šangaju.

U četvrtfinalu „Shanghai Rolex Masters“-a Nole je bez većih problema posle 65 minuta igre došao do četvrtog trijumfa nad Špancem Giljermom Garsija-Lopezom – 6:2, 6:3.

„Prethodnih meseci sam imao dosta oscilacija u igri, ali sada je servis kao nekada. Igra sam osnovne linije je dobra kao i uvek. Tenis je igra nerava, mentalno nadmetanje, jer na kraju krajeva svi mi igramo veoma dobro. Mislim da razliku prave odluke i izbor udraca u određenim situacijama“, rekao je Nole nakon meča.

Kao i u prethodna dva meča na ovom turniru, Novak je furiozno startovao, stigao do dva brejka i prednosti od 5:1. Potom je po prvi put u Šangaju izgubio svoj servis, da bi u narednom gemu po treći put ozuzeo Špancu početni udarac za 6:2.

Rezultatsko otcepljenje u drugom setu dogodilo se u četvrtom gemu u kojem Novak pravi brejk za 3:1. Bilo je to sasvim dovoljno da drugi nosilac rutinski privede susret kraju.



Statistika: as poeni (4-3), duple servis greške (2-4), direktni poeni (17-12), neiznuđene greške (17-27).

U polufinalu pretposlednjeg turnira iz Masters 1000 serije Nole će u subotu od 14 časova po našem vremenu igrati protiv trećeg nosioca Rodžera Federera koji je neočekivano lako savladao Robina Soderlinga (6:1, 6:1).

Biće to čak 17. susret srpskog i švajcarskog tenisera. Federer je u vođstvu od 10-6. Poslednji duel pripao je Novaku u polufinalu ovogodišnjeg US Opena.

Što se tiče konkurencije parova, Novak i Džonatan Erlih uspeli su da oduzmu jedan set drugim nosiocima Nenadu Zimonjiću i Danijelu Nestoru u okviru drugog kola, ali ne i da zadaju završni udarac svojevremeno najboljem dublu sveta. Konačan rezultat u korist iskusnijih rivala – 7:6 (7:4), 4:6, 10-5.

Podeli post