Najbolji teniser sveta jedini je učesnik ATP World Tour finala u Londonu koji je odneo sve tri pobede u takmičenju po grupama.

I pre poslednjeg odigranog meča uvodnog dela turnira bilo je poznato da će Novak bez obzira na ishod ostati na čelu grupe „Guga Kuerten“.

U trećem Round Robin susretu bez rezultatskog značaja Novak je bio bolji od petog nosioca Marina Čilića rezultatom 7:6 (9:7), 6:2, čime je takmičenje u grupi završio sa osvojenih 600 ATP poena.

Vrhunskih 55 minuta prvog seta tokom kojih je Novaka početni udarac služio izuzetno dobro. Osvojio je svih 20 poena kada je ubacio prvi servis, a čak četiri gema je dobio bez izgubljenog poena. Upravo iz tog razloga Marin nije uspeo da ugrozi servis prvog nosioca, ali je sa druge strane i svoj dobro čuvao. Visok nivo igre teniseri su zadržali i u taj-brejku. Samo jedan mini brejk doneo je Novaku vođstvo od 1:0 posle 9:7.

Čilić je u prvom gemu drugog seta spasio tri brejk lopte. Konačno, posle jednog časa i 23 minuta desio se prvi brejk, isti je pripao Novaku u petom gemu posle kojeg je osvojio i preostala tri gema meča.

„Znao sam i pre ovog meča da sam u polufinalu i ko mi je tamo rival. Nije bilo lako prići duelu protiv Marina sa tim saznanjem. Obojica smo želeli da pobedimo. Prvi set je definitivno bio odlučujući“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (3-8), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (18-21), neiznuđene greške (12-25), broj osvojenih poena (75-55).

Nole će u polufinalu završnog turnira u O2 areni u subotu od 21 čas (po srednjeevropskom vremenu) igrati protiv 4. nosioca Kevina Andersona, koji je drugoplasirani teniser iz grupe „Lleyton Hewitt“.

Teniser iz Južne Afrike je zabeležio pobede protiv Keija Nišikorija i Dominika Tima, da bi potom pretrpeo poraz od Rodžera Federera.

„Kevin igra sjajan tenis tokom cele godine i ovo je bez ikakve sumnje njegova najbolja sezona. Imao je dominantne pobede ovde. Iako je izgubio od Rodžera igra veoma dobro, agresivno. Znam šta da očekujem sutra.“

U prvom polufinalu sastaće se Rodžer Federer (2) i Aleksander Zverev (3).

Pobeda u polufinalu donosi 400 poena.

Podeli post