Nole pun samopouzdanja pred okršaj sa Špancima!


Photo by Srđan Stevanović (TSS)

Treći teniser sveta, najbolji srpski igrač, Novak Đoković dan pre žreba za meč 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa između Španije i Srbije puca od samopouzdanja, sopstvenog samo rođenim pobednicima.

Glavna tema razgovora, naravno, podloga, šljaka?

- Šljaka. Jednostavno, to je podloga koja mnogo odgovara reprezentativcima Španije, jer su oni odrasli na njoj. Nama, jednostavno, šljaka nije u krvi kao njima. Igrači iz Španije, počev od najboljeg na svetu, Nadala, pa naniže, baš na šljaci ostvaruju najbolje rezultate, osvajaju turnire u pojedinačnoj konkurenciji, pa i Nadal već godinama osvaja Rolan Garos. Godinama unazad su sjajno fizički spremni i najsporija podloga im najviše odgovara, ali smo svedoci da iz godine u godinu napreduju, tako da su već počeli da gospodare i drugim podlogama, kao na primer Nadal na travi i betonu…

Reprezentacija Španije?

- Njihova najveća snaga je to što ih protiv nas predvodi Rafael Nadal. Kada je on tu oni imaju i dodatnu snagu, pred svojom publikom. Ali, Dejvis kup je tako takmičenje u kome ne pobeđuje uvek favorit.

Pokazalo se to u finalu Devis kupa kada su baš Španci bez Nadala iznenadili kompletnu Argentinu u gostima?

- To je jedan od dokaza da je Dejvis kup takmičenje u kome nema pravila. Mi na idividualnim turnirima predstavljamo prvo sebe, pa svoju zemlju, a u Devis kupu igramo za svoju zemlju, što je svim igrača dodatni motiv da napravi još bolji rezultat.

Vremenski uslovi ometaju rad?

- Vremenske prilike su iste i njima i nama. Doduše lično sam došao malo kasnije nego što je trebalo.

Razlog je bio opravdan, osvajanje turnira u Dubaiju?

- Da, jedino me opravdava taj razlog.
Naša reprezentacija?

- Iako smo dobili najteži mogući žreb ove godine, ne smemo da unapred predajemo već smatram da postoje realne šanse da iz duela sa Španijom izađemo kao pobednici. Mi smo mlada reprezentacija, puna potencijala, koja kvalitetom može da izazove i pobedi svakog protivnika na planeti.

Da li očekujete iznenađenja u žrebu?

- Biće vrlo interesantno videti za koga će se selektori odlučiti na drugoj tabli i u Španiji i kod nas. Robredo je osvojio dva turnira u Južnoj Americi na ovoj podlozi u odličnoj je formi, igrač je koga ne treba nikad potcenjivati. Imaju i Davida Ferera, koji je formu dokazao plasmanom u finale Dubaija, gde sam ga pobedio. On je igrač koji važi za jednog od najupornijih na turu. Po mom zaključku igraće David Ferer, zbog iskustva u ovom takmičenju, ali iznenađenja su uvek moguća.

Koji meč Novaku Đokoviću više odgovara da igra u petak, prvi singl, ili drugi. Znamo da rođenim pobednicima to ne predstavlja veliki problem?

- U principu to nije od velike važnosti, mada bi smo voleli da otvorimo ovaj duel pobedom i prednošću, koja ume da ponese ekipu na psihološkom planu za drugi singl meč tog dana, ali i za stabilnost pred dubl – zaključio je Novak Đoković.

(TSS)

Podeli post