Nole rutinski do četvrtfinala US Opena

Auto Draft

Prvi nosilac i branilac titule u Njujorku plasirao se u svoje deseto uzastopno četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD.

Novak je u meču osmine finala US Opena bez izgubljenog seta savladao 84. tenisera sveta, Kajla Edmunda iz Velike Britanije rezultatom 6:2, 6:1, 6:4.

Susret je trajao jedan čas i 55 minuta, a završen je dvadeset minuta posle ponoći po lokalnom vremenu.

Prvi igrač ATP liste je dva puta oduzeo servis protivniku u prvom setu (u trećem i sedmom gemu), spasivši jednu brejk loptu u četvrtom gemu.

Sigurnu igru Novak je pokazao i u drugom setu u kojem je Edmundu oduzeo servis čak tri puta tokom 34 minuta.

Nakon što je u trećem setu poveo sa 2:0, Novak je dozvolio Britancu da mu dva puta u nizu oduzme servis i pređe u vođstvo, 2:3. Srećom, Novak u šestom gemu vraća brejk i poravnava rezultat na 3:3. Ishod seta, samim tim i meča, odlučen je u poslednjem gemu, osmim brejkom srpskog igrača.

„Zadovoljan sam igrom, osim malim padom sredinom trećeg seta. Bio je malo zahtevniji taj treći set, što je na neki način i dobro jer ipak je četvrto kolo turnira i slede mečevi sa mnogo ozbiljnijim protivnicima. Super je odigrati ceo meč obzirom da nisam proveo mnogo vremena na terenu u prethodnim kolima,“ rekao je Novak. „Pauza mi je dobro došla da se oporavim i da odmorim telo. Trenutno se osećam odlično fizički, a mentalno sam veoma motivisan. Dobar je osećaj igrati drugu nedelju Gren slema, četvrtfinale, tu sam i želeo da budem“.

Statistika: as poeni (3-3), dvostruke servis greške (7-1), direktni poeni (24-15), neiznuđene greške (25-36).

Iznenađenje dana u Novakovoj polovini žreba priredio je Lukas Pui, koji je eliminisao Španca Rafaela Nadala sa 3:2, po setovima 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (8:6).

Žo-Vilfred Conga (9) biće Novakov protivnik u četvrtfinalu US Opena u noći između utorka i srede (02:45h).

Francuz je plasman među osam najboljih izborio trijumfom nad Džekom Sokom (SAD, 26) rezultatom 3:1.

Novak i Conga odigrali su 21 međusobni duel do sada uz prednost od 15-6 za srpskog tenisera. Poslednji put Novak je bio bolji od Francuza pre pet meseci u četvrtfinalu Mastersa u Indijen Velsu (7:6, 7:6).

Fotografija: Getty Images

Podeli post