Nole rutinski do drugog kola Pekinga


Odbranu titule u Pekingu Nole je započeo na najbolji mogući način.

Prvi nosilac savladao je u prvom kolu „China Open“-a domaćeg tenisera Mao-Hin Gonga rezultatom 6:1, 6:3. Gong je 353. igrač sveta, a u glavni žreb je ušao na osnovu specijalne pozivnice organizatora.

Susret je trajao jedan čas i 11 minuta.

Iako je igrao protiv nove nade kineskog tenisa, Nole je sa tribina dobijao fenomenalnu podršku, jer je dobro poznato da u Kini ima status velike zvezde.

U prvom setu Novak je ekspresno došao do dva brejka i prednosti od 5:0. Po jedan gem obojici je pripao u nastavku, tako da je prvi set pripao Srbinu rezultatom 6:1.

Gong se dobro držao tokom nekoliko početnih gemova drugog seta. Konačno, Nole pravi brejk u petom gemu, za vođstvo od 3:2, potom i 4:2. U poslednjem gemu meča, Novak stiže do novog brejka koji mu je doneo plasman u sledeće kolo.

„Sjajan je osećaj vratiti se na teren na kome sam imao dosta uspeha u proteklih nekoliko godina“, rekao je Novak koji je osvojio bronzanu medalju na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine i bio šampion ATP turnira u ovom gradu prošle godine. „Ovo je divan stadion i naravno, moji fanovi iz Kine, koji su jedni od najboljih na svetu.“

Mnogo teži zadatak Noleta očekuje u drugom kolu. Rival će mu biti 19. na ATP listi, Amerikanac Mardi Fiš, koji je u svom uvodnom meču bio bolji od našeg tenisera Janka Tipsarevića rezultatom 6:2, 7:6.

U svih pet prethodnih duela protiv Fiša Nole je imao stopostotan učinak. Poslednji put sastali su se u 4. kolu US Opena ove godine, kada je drugi teniser sveta ubedljivo trijumfovao sa 3:0.

Podeli post