Nole rutinski do polufinala Otvorenog prvenstva Kine

Nole rutinski do polufinala Otvorenog prvenstva Kine

Novo polufinale za Novaka u Pekingu!

U četvrtfinalu „China Open“-a prvi teniser sveta je lagano stigao do trijumfa nad Amerikancem Semom Kverijem (30) rezultatom 6:1, 6:2.

Susret je trajao svega 52 minuta tokom kojih je Novak apsolutno kontrolisao situaciju na terenu, ne dozvolivši rivalu da uđe u ritam.

Novak je u prvom setu poveo sa 5:0 i imao tri vezane brejk/set lopte, nakon čega je Kveri uspeo da veže nekoliko poena i izbegne gubitak seta sa nulom.

Ubedljiv je bio srpski teniser i u drugom setu, a servis gemove osvajao je ekspresno. Brejkovima u uvodnom i sedmom gemu branilac titule je osigurao plasman među četiri najbolja u prestonici Kine.

„Laki poeni na svoj servis su neophodni, a ja sam odlično servirao protiv Kverija, a i dobro sam čitao njegov prvi udarac. Naterao sam ga da u svakom poenu odigra jedan dodatni udarac. Sve u svemu, smatram da sam odigrao jedan perfektan meč, jer sam imao perfektne kombinacije udaracam uz odlično vraćanje loptice na prvom njegovom servisu„, rekao je Novak.

U polufinalu turnira u Pekingu Nole će u subotu od 13:30h (po našem vremenu) igrati protiv Francuza Rišara Gaskea (10. na ATP listi), koji je izbacio trećeg nosioca, Davida Ferera bez izgubljenog seta (6:3, 6:4).

Osam od ukupno devet duela pripalo je Novaku protiv Gaskea, od koga nije pretrpeo poraz šest godina unazad.

„Gaske je uvek bio jedan od najvećih talenata u našoj generaciji. Mislim da u poslednje dve godine igra najbolji tenis u životu i očekujem vrlo težak susret za obojicu, to ne moram ni da kažem. Moram da budem agresivan, jer znam recept za njegovu igru. Nadam se da će taj recept raditi“, zaključio je Novak.

Drugi polufinalni par čine Rafael Nadal (Španija) i Tomaš Berdih (Češka).

Novak i Vavrinka su zbog povrede Švajcarca bili prinuđeni da bez borbe predaju meč polufinala u konkurenciji dublova kombinaciji Maks Mirnji/Horija Tekau.

Fotografija: AP

Podeli post