Sjajni Nole u polufinalu Australijen Opena posle pobede nad Berdihom!

Četvrti put u karijeri Nole će igrati u polufinalu Australijen Opena!

U četvrtfinalu prvog Gren Slema sezone prvi nosilac je posle dva časa i 31 minuta igre eliminisao 6. igrača ATP liste, Čeha Tomaša Berdiha rezultatom 6:1, 4:6, 6:1, 6:4.

Furiozan start branioca titule. Novak je u trećem, petom i sedmom gemu prvog seta oduzeo servis Berdihu za vođstvo od 1:0 nakon 6:1.

U početnom gemu drugog seta Čeh je načinio brejk, koji je čuvao do kraja seta za izjednačenje, 1:1 (6:4). Novak je u poslednjem gemu propustio četiri brejk šanse da se vrati u set i poravna rezultat na 5:5.

Srpski teniser se brzo oporavio od gubitka drugog seta i nastavio tamo gde je stao u prvom. Dominantnom igrom došao je do brejkova u drugom i četvrtom gemu, koji su mu kasnije doneli osvajanje trećeg seta ubedljivim rezultatom, 6:1.

Treći gem u četvrtom setu prelomio je meč i praktično odlučio pitanje pobednika. Novak stiže do šestog brejka u meču koji mu je otvorio vrata polufinala.

„Bio sam spreman za još jedan dug meč, ali nisam razmišljao o tome. Trudio sam se da odigram maksimalno efikasno i što pre završim duel. Zadovoljan sam načinom na koji sam ušao u meč, bio sam veoma agresivan, što nije bio slučaj protiv Vavrinke. I to je veoma ohrabrujuće pred sledeći meč“, rekao je Novak posle pobede nad Čehom.

Statistika meča: as poeni (10-8), dvostruke servis greške (2-5), direktni poeni (47-31), neiznuđene greške (25-43).

U polufinalu Australijen Opena u četvrtak Novak će igrati protiv Španca Davida Ferera, koji je postavljen za 4. nosioca turnira.

Ferer je u četvrtfinalu posle velikog preokreta nadigrao sunarodnika Nikolasa Almagra – 4:6, 4:6, 7:5, 7:6, 6:2.

Biće to 15. po redu susret Đokovića i Ferera; prednost od 9-5 je na strani Novaka.

„Moraću da budem agresivan protiv Davida od samog starta i kontrolišem igru. U suprotnom ću mu dozvoliti da nametne svoj ritam, razigra se i tada je veoma opasan. On je veliki borac prema kojem veliki broj igrača ima respekt. Uprkos tome što ima 30 godina, jedan je od najspremnijih igrača na ATP turu i igra svoj najbolji tenis u poslednjih 15 meseci. Biće to  izuzetno težak meč „, rekao je Novak o svom sledećem rivalu.

Fotografija: AP

Podeli post