Nole savladao Tima i plasirao se u četvrtfinale Majamija

Auto Draft

Velika pobeda Novaka protiv 22-godišnjeg Dominika Tima.

Najbolji teniser sveta je posle velike borbe u osmini finala Masters turnira u Majamiju savladao talentovanog Austrijanca rezultatom 6:3, 6:4.

Iako rezultat ne pokazuje da je meč bio neizvestan, prvi nosilac je do trećeg trijumfa u Ki Biskejnu došao nakon velikog broja gemova koji su odigrani na razliku, kako na svoj servis, tako i na servis 14. nosioca. Austrijski teniser je tokom jednog časa i 49 minuta pokazao zašto mu teniski stručnjaci predviđaju blistavu karijeru.

Novak je u drugom gemu uvodnog seta iskoristio nervozu rivala i prvi došao do brejka. Potom je spasio tri brejk lopte i poveo sa 3:0, što nimalo nije uticalo na Tima da padne u nastavku. Novak se u poslednjem gemu suočavao sa čak četiri brejk lopte, koje je uspeo da neutrališe i osvoji prvi set rezultatom 6:3 posle 52 minuta. U ovom periodu igre petostruki šampion je načinio manje direktnih poena (5-9) i veći broj grešaka (18-16). Presudila je Novakova bolja realizacija drugog servisa.

I u drugom setu Srbin je prvi došao do brejka (treći gem). Tri gema kasnije austrijski teniser je uspeo da se vrati i izjednači na 3:3. Novakov novi brejk u gemu koji je usledio omogućio mu je pobedu iako je Tim na samom kraju imao dve šanse da se vrati.

„Odigrao sam čvrsto kada je bilo najpotrebnije. Pokušavao sam da ga nateram da igra, da trči. Ima veoma jake udarce sa osnovne linije, ponekad ume da pogodi neke neverovatne udarce, često uz liniju, ili napravi grešku… Bila je ovo pobeda u dva seta, ali do nje nije bilo nimalo lako doći“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (2-2), dvostruke servis greške (9-5), direktni poeni (6-15), neiznuđene greške (34-40), iskorišćenost brejk lopti (3/6 – 1/15).

U svom sedmom četvrtfinalu „Miami Open“-a Novak će se 25. put u karijeri sastati sa Tomašom Berdihom. Trenutno je 22-2 za srpskog igrača.

Češki teniser je postavljen za sedmog nosioca turnira, a u osmini finala je bio bolji od Francuza Rišara Gaskea posle tri odigrana seta – 6:4, 3:6, 7:5.

Novakov meč četvrtfinala odigraće se u noći između srede i četvrtka u 03:00h (po srednjeevropskom vremenu).

Da podsetimo, Novak u Majamiju brani titulu i maksimalnih 1000 ATP poena.

Fotografija: Getty Images

Podeli post