Nole se plasirao u 2. kolo Pekinga

Najbolji srpski teniser pobedom je startovao nastup na „China Open“-u, gde je bio šampion 2009. i 2010. godine.

U prvom kolu turnira u Pekingu Nole je posle tri odigrana seta rezultatom 6:1, 6:7 (3:7), 6:2 nadigrao kvalifikanta Mihaela Berera iz Nemačke.

Sa dva brejka, u četvrtom i šestom gemu, Novak je sigurno i ekspresno došao do osvajanja uvodnog seta rezultatom 6:1 na Nacionalnom teniskom stadionu u glavnom gradu Kine.

Nešto neizvesniji bio je drugi set. Tokom prvih dvanaest gemova brejk nije bio na vidiku. Pitanje pobednika odlučio je taj-brejk u kojem se Berer bolje snašao, načinio dva mini brejka i posle 7:3 uveo meč u treći set.

Novak nije dozvolio da se iznenađenja nastave u trećem setu. Već od prvog gema zaigrao je mnogo ozbiljnije, što je odmah donelo rezultat, prednost od 3:0. U samoj završnici Novak je još jednom oduzeo servis Nemcu i posle dva časa igre obezbedio plasman u narednu fazu takmičenja.

“Berer ima neobične udarce, morao sam da se adaptiram kako je meč tekao. U drugom setu sam imao problema sa riternom. Imao je visok procenat i zato sam bio pod pritiskom u ‘svojim’ gemovima”, rekao je Novak.

“Zaslužio je da osvoji drugi set.  Uspeo je da dogura do taj brejka i onda nije promašio nijedan prvi servis, izašao je na mrežu nekoliko puta i odigrao nekoliko dobrih poena”, dodao je Nole.  “U odlučujućem setu pokušao sam da budem bliži osnovnoj liniji i to je urodilo plodom”.

U drugom kolu Otvorenog prvenstva Kine Novak, prvi nosilac, igraće protiv Argentinca Karlosa Berloka (50), koji je savladao Marinka Matoševića iz Australije rezultatom 2:1.

Jedini međusobni duel Srbin i Argentinac odigrali su u drugom kolu prošlogodišnjeg US Opena. Berlok je tada uspeo da uzme kasnijem šampionu samo dve gema (6:0, 6:0, 6:2 za Novaka).

Photo: ChinaFotoPress

Podeli post