Deveti put u karijeri Novak će igrati u polufinalu Nitto ATP Finala.

Srpski teniser je plasman u vikend završnicu obezbedio nakon okršaja poslednjeg kola Round Robin faze grupe „Tokyo 1970“ i pobede nad Aleksanderom Zverevim rezultatom 6:3, 7:6 (7:4).

„Odlično sam se osećao na terenu. Servirao sam dobro u važnim trenucima. Za razliku od prethodnog duela, sada sam uspeo da pronađem prave udarce u pravom trenutku. Saša je odličan igrač, odličan server. Nije lako riternirati protiv njega“, rekao je Novak posle meča.

Za razliku od meča pre dva dana, Novak je protiv Nemca pokazao mnogo bolju igru, servis ga je odlično služio i manje je grešio.

Ključ ishoda prvog seta bio je brejk koji je Novak napravio u drugom gemu. Iskoristio je drugu od tri vezane brejk lopte i stekao prednost koju Zverev nije uspeo da stigne do kraja. Ovo su ujedno bile i jedine brejk šanse u setu.

Petostruki šampion ovog turnira je u petom gemu drugog seta imao dve prilike da dođe na korak od trijumfa, ali je Zverev sjajnim servisima spasio te brejk lopte. Set je doveden do taj-brejka a Novak je nakon inicijalnih 0:2 uspeo da se vrati i slavi sa 7:4.

Statistika: as poeni (3-12), dvostruke servis greške (3-6), direktni poeni (18-38), neiznuđene greške (13-19), broj osvojenih poena (68-64).

Novakov rival u polufinalu biće Austrijanac Dominik Tim, prvoplasirani iz grupe „London 2020“. Taj meč na programu je u subotu od 15 časova po srednjeevropskom vremenu.

Drugi polufinalni par čine Danil Medvedev (Rusija) i Rafael Nadal (Španija).

Fotografija: AP

Podeli post