Samo jedna pobeda Novaka deli od odbrane titule i osvajanja sedmog trofeja na Masters turniru u Parizu.

Plasman u svoje 56. Masters finale Novak je obezbedio polufinalnim trijumfom nad petim teniserom sveta Stefanosom Cicipasom rezultatom 6:2, 3:6, 7:6 (7:4), čime je uvećao prednost nad grčkim teniserom u međusobnim duelima na 9-2.

Meč u dvorani Bersi trajao je dva sata i 20 minuta.

Novak je sjajnom igrom i sa nekoliko magičnih poteza koji su oduševili publiku, napravio dva brejka i došao do vođstva u setovima. Cicipas je uzvratio istom merom u nastavku što mu je donelo izjednačenje. Razvila se velika borba u odlučujućem trećem setu. Đoković je imao četiri prilike za brejk, ali nije uspeo da prelomi. Pri rezultatu 3-4 u tajbrejku, Nole je vezao četiri poena za redom i odneo veliku pobedu.

„Fenomenalan meč, jako uzbudljiv. Dobro sam počeo. Imao sam šanse rano u drugom setu, nisam uspeo da ih iskoristim. On je zaigrao bolje, podigao je publiku na noge i zasluženo odveo meč u treći set. Ovakvi mečevi mnogo znače, iz više razloga. Pre svega da u ovoj fazi karijere pokažem da mentalno i fizički mogu da se nosim sa mlađima. Drago mi je što sam uspeo da prebrodim najveći izazov do sada“, rekao je Novak po završetku susreta.

Statistika meča: as poeni (11-9), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (36-27), neiznuđene greške (12-11), broj osvojenih poena (93-74).

Noletov protivnik u borbi za rekordnu 39. Masters titulu i 91. u karijeri biće Holger Rune (Danska), koji je u prvom polufinalu savladao Feliksa Ožer-Alijasima (Kanada, 8) rezultatom 6:4, 6:2.

Biće to njihov drugi susret u karijeri. Prvi su odigrali prošle godine kada je Novak slavio u 1. kolu US Open-a.

Finale „Paris Rolex Masters“-a odigraće se u nedelju od 15 časova.

Fotografija: Profimedia

Podeli post