Nole silni u 2. kolu Vimbldona

Na fenomenalan način Nole je počeo svoj put ka odbrani titule na 126. izdanju Vimbldona.

U prvom kolu Otvorenog prvenstva Velike Britanije najbolji teniser sveta je deklasirao Španca Huana Karlosa Ferera rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:1.

Bolji start susreta pripao je 38. teniseru sveta. U trećem gemu Španac pravi brejk i stiže do vođstva od 2:1. U ovoj prednosti nije dugo uživao pošto je Novak u narednom uzvratio brejk i izjednačio na 2:2. U osmom gemu prvi nosilac ponovo oduzima servis Fereru za 5:3, da bi u sledećem na svoj servis posle as poena došao do 1:0.

Srpski teniser je dominaciju na terenu nastavio u drugom setu. Brejkovima u trećem i devetom gemu vođstvo u setovima je povećao na 2:0 nakon identičnog rezultata kao u prethodnom – 6:3.

Rutinskom igrom u trećem setu Novak ekspresno stiže do 5:0. To mu je bilo i više nego dovoljno da posle naredna dva gema zabeleži ubedljivu pobedu nad bivšim brojem 1.

„Bilo je ovo neverovatno iskustvo za mene. Izašao sam prvi put na teren na kom sam pre godinu dana napravio najveći uspeh u karijeri. Poseban je osećaj kada prvi izaćete na travnati tepih terena sa takvom tradicijom.  Zaista sam impresioniran. Nikada nije lako igrati protiv Ferera, ni na jednoj podlozi. Mislim da sam pokazao kvalitet u prva dva seta, ali sam u trećem u potpunosti pronašao ritam. To je veoma ohrabrujuće za mene“, rekao je Novak posle meča.

Statistika je ubedljivo na strani Noleta: as poeni (13-2), dvostruke servis greške (3-2), direktni poeni (34-15), neiznuđene greške (19-16), ukupan broj poena (94-63).

Novakov rival u drugom kolu Vimbldona u sredu biće 48. igrač na svetskoj rang listi, Rajan Harison. Dvadesetogodišnji Amerikanac bio je bolji od Jen-Sun Lua (Kineski Tajpeh) rezultatom 4:6, 6:3, 6:4, 6:2.

Nole je slavio u jedinom do sada odigranom međusobnom susretu, u 2. kolu Sinsinatija 2011. godine, 6:2, 6:3.

Photo: Getty Images

Podeli post